Farfall se smetanovo-bylinkovou omáčkou a grilovanou zeleninou

Jednoduché a moc dobré těstovinové jídlo.

Porcí 8, příprava 15minut, pečení 45 – 50 minut

  • 1 větší mrkev
  • 1 střední cuketa
  • 150g žampiónů
  • 1/2 žluté papriky
  • 1/2 červené paprika
  • 1/2 brokolice
  • 1 balení celozrnných těstovin farfalle
  • 2 krabičky rostlinné smetany (sojová, mandlová, ovesná)
  • 1/2 čl oregána
  • 1/2 čl bazalky
  • 1/2 čl tymiánu
  • 1/2 čl rozmarýnu
  • 1 čl soli​

Zeleninu nakrájíme na libovolné tvary a dáme do pekáče. Zalijeme trochou vody a přikryjeme alobalem. Pečeme v troubě na 200 stupňů do změknutí zeleniny (měla by být lehce křupavá, ale ne zatvrdlá). Mezitím uvaříme těstoviny do poloměkka. Smetanu rozmícháme v misce se solí a bylinkami a vmícháme společně s těstovinami do zeleniny. Odkryté pečeme v troubě ještě 10-15 minut.

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.


>