Ostatní

Seitanové maďarské klobásky

Nejsem sice velký vyznavač rostlinných náhražek masa. Ale kdo říká, že si tyhle klobásky na maso chtějí hrát? Já mám prostě seitan ráda. Je to pro mě skvělý zdroj bílkovin, který chutná výborně a dá se připravit na mnoho způsobů. Tohle je jeden z nich ;-)

 


Domácí arašídové máslo

Je tak snadné ho milovat. A ještě snadnější být na něm závislý :-) Obsahuje velké množství bílkovin a zdravých tuků. A svaly po něm rostou jako houby po dešti ;-) Tak co si udělat domácí burské máslo? Je to hračka!

 


Domácí seitan dle "blažčíkovské" receptury

Vyzkoušejte můj osobní recept na domácí dobrůtku našlapanou bílkovinami. Má výbornou konzistenci i chuť a hodí se k jakékoli příloze.

 

 


Pohankový knedlík

Bez knedlíků by česká kuchyně snad nemohla existovat. Dopřejte si je i v rámci zdravé stravy. Tentokrát bezlepkové z pohanky a s amarantem.

 


Carpaccio z červené řepy

Tento italský recept představuje lahodný předkrm nebo součást lehké večeře. Výborně doplňuje naložené tofu nebo oříškový sýr.

 

 


Pečené papriky s bazalkou a česnekem

Výborný předkrm nebo doplněk k rostlinným "sýrům" nebo naloženému tofu s dobrým pečivem nebo krekry. Nasládlá chuť grilovaných paprik ovoněných bazalkou a česnekem....skutečná delikatesa!