Carpaccio z červené řepy

Nedávno jsme tu měli článek o tom, jak je červená řepa zdravá. Pokud jí máte doma a nevíte co s ní, určitě vyzkoušejte následující recept. Pochází z italské kuchyně a jedná se o studený předkrm. S rukolou a oříškovým sýrem nebo naloženým tofu je to naprostá delikatesa.

Příprava 10 minut, pečení 1 hodina

  • 1 červená řepa​
  • 4 PL balzamiko octa
  • 1 čl agávového sirupu
  • 1 PL olivového oleje
  • 1/2 čl tymiánu
  • sůl

Řepu omyjeme a zabalíme do alobalu. Pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 1 hodinu do změknutí. Poté řepu vybalíme a necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme na co nejtenčí plátky. Ze všech ingrediencí připravíme marinádu, do které plátky řepy naložíme a dáme odležet do lednice. Podáváme s celozrnným pečivem, naloženým tofu nebo oříškovým sýrem a zeleným salátem. Nejlépe rukolou či polníčkem.

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.


>