V této rubrice bych se s Vámi chtěla podělit o své zkušenosti s různými rostlinnými výrobky a potravinami, které jsem vyzkoušela. Jaké značky se mi nejlépe osvědčily, co mi chutnalo a co naopak ne. Uvádím pouze svoje názory a poznatky, které nejsou obecnou pravdou pro všechny, ale můžou Vám být určitým vodítkem při výběru a nákupu nových výrobků. 

Druhy a značky tofu, které vřele doporučuji

 

Před nějakou dobou jsem psala recenzi na různé druhy a značky tofu, které s oblibou používám v kuchyni a které se mi naopak neosvědčily. Od té doby se můj repertoár a zkušenosti opět rozšířily, a tak bych se o své poznatky zase ráda podělila s vámi.

 

Bílé tofu natural

I když jsem měla dojem, že tofu natural je vždy téměř stejné, po několika pokusech jsem zjistila, že tomu tak vůbec není. Já osobně mám raději, když je měkčí a vláčnější. Třeba od Country lifu je hodně tuhé a od Alnatury zase drolivé s divnou příchutí, která mi, s prominutím, připomíná psí granule :-/ Nejlépe bych naopak hodnotila Sunfood, což je klasika. Je krásně měkké, takže když si z něj dělám tvaroh, dá se rozmixovat opravdu na hladký a jemný krém. A když ho pečete marinované, výsledkem jsou příjemně žvýkatelné kousky. Se stejnou úspěšností u mě v poslední době zabodovalo i tofu natural značky Veto.

 

Česnekové tofu Sunfood

Úplnou "náhodou" jsem si ho jednou koupila místo natural. Vzhledově je totiž úplně stejné. Byť je ve složení jen malé procento česneku navíc, výsledný produkt je dost odlišný. A překvapivě vynikající! Vůbec nemá takovou tu "tofu pachuť" a dá se jíst i jen tak samotné k pečivu či na salát, do toustů atd. Po česneku ani moc nechutná, je takové pěkně měkké s příjemnou jemnou chutí připomínající čerstvý sýr. 

 

Bylinkové tofu Veto

Můj největší favorit poslední doby je bylinkové tofu. Příjemně solené s opravdu velkou dávkou kvalitních různorodých bylinek. Dávám si ho nejraději se salátem a pečenou dýní. Ani bych nespočítala, kolikrát jsem tuhle večeři měla v posledních dvou měsících. Skoro denně, pořád stejně, jednoduše a vždy si báječně pochutnám. Nic překořeněného, bez sojové pochuti, čistě jen jemná chuť variace bylinek. Skvělé!

 

Marinované tofu Sunfood

Stejně jako to česnekové a bylinkové, dá se jíst i marinované tofu jen tak jak ho rozbalíte. Studené s chlebem nebo ještě lépe lehce prohřáté a opečené na pánvi. Hodí se do všelijakých sendvičů a burgerů. Já ho mám ráda především v kombinaci s hrachovou kaší a opečenou cibulkou. Pro to mám slabost. Je také krásně měkoučké s tenkou kůrčičkou. Opravdu povedený výrobek.

 

 

Uzené tofu Alfabio

Alfabio tofu jsem dřív neznala. Až jsem ho jednou objevila v potravinách u nás na náměstí. Uzené od této značky je dost odlišné od těch ostatních, co jsem zatím vyzkoušela. Je opravdu poctivě uzené. Ne jen uzená příchuť. Dokonce na bukovém dřevě. A chutná jako z táborákového ohýnku. Pokud na něj někde narazíte, určitě ho zkuste.

 

 

Jaké druhy a značky máte rádi vy?


Komentáře  

 
Radka Štĕpánková
# Radka Štĕpánková 2013-09-04 21:10
Zvažuji , že od soji upustím, po shlédnutí dokumentu na www.receptnaspokojenost.com jsem rozhodnutá.:-(
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Katka B.
# Katka B. 2013-09-04 22:09
Jaké video máš na mysli?
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Radka Štĕpánková
# Radka Štĕpánková 2013-09-05 07:42
Svĕt podle společnosti Monsanto, to rozpoutalo to, že jsem se trochu více pídila zhlédla další videa a články.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Katka B.
# Katka B. 2013-09-08 06:17
Taky jsem na toto téma viděla několik dokumentů. Ale většina druhů tofu, které jsem u nás k dostání nejsou GMO. Tofu miluju a už si bez něj svů jídelníček nedokážu představit :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Annie N.
# Annie N. 2013-09-09 22:13
Díky tobě jsem vyzkoušela to uzené tofu...a jedním slovem - úžasné! tak dobré tofu jsem snad nikdy neměla.. ta uzená chuť je naprosto geniální :) Díky moc :)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Obnovit