Cuketová ovesná kaše

Ovesnou kaši na snídani zná myslím každý. Ale přidat do ní zeleninu? To by vás nejspíš nenapadlo. Mě do nedávna také ne. Ale taková cuketa je chuťově neutrální, dodá kaši objem (bonus pro velké jedlíky, kteří si hlídají štíhlou linii, jako jsem já :-)), krémovou konzistenci a další žádoucí vlákninu navíc.
Vůbec se nebojte, že by její přidání do vaší oblíbené snídaňové pochoutky zkazilo její chuť. Budete tímhle „upgradem“ nadšení jako já ;-)

V tomhle receptu vám napíšu návod na moje kompletní oblíbené kombo posledních dní. Těším se na něj pokaždé, když ráno vstanu a asi mě ještě dlouho neomrzí.

 

 

1 porce, příprava 15 minut

50g jemných ovesných vloček Mornflake
½ menší cukety (cca 120g)
15 kapek vanilkové stévie Zdravýden

100g ovoce (jahody, borůvky, banán)
45g (velká lžíce) kokosového mléka Albert quality
1/3 odměrky čokoládového rýžového proteinu Growing naturals
1 čl rýžového sirupu (nebo bezkalorického palačinkového sirupu)

 

Tak jdeme na to. Je to velmi snadné!

Cuketu nastrouháme na jemno, smícháme s vločkami, pokapeme stévií a zalijeme cca půl hrnkem vody. Vaříme na mírném plamenu pod pokličkou, případně dolijeme trošku vody podle potřeby. Hotová kaše by měla být krémová, ne vodová. Plamen vypneme a necháme ji ještě chvilku dojít. Zaprvé ještě trochu zhoustne a zadruhé nám půjde lépe ode dna kastrůlku. Pokud máte rýžovar, můžete ho na přípravu kaše použít také. Postup je stejný.

Hotovou kaši nalijeme do hlubokého talíře k jedné straně, do druhé poloviny talíře dáme nakrájené ovoce a na něj navršíme kokosový krém. Když ho dáte na kaši, tak se rozpustí, což je škoda, protože nejlépe chutná vychlazený na ovoci jako šlehačka!
Z proteinu a trošky vody umícháme řidší krém – polevu, do které vmícháme ještě lžičku sirupu a zalijeme jím kaši.
A luxusní kreace plná chutí, živin, barev a požitků je hotová! Nechte si chutnat…

 

Nutriční hodnoty - 1 porce

Energetická hodnota Kj/Kcal Bílkoviny Sacharidy Tuky
1789/426 21 60 13

 


+ 16

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Obnovit