Tenhle salát jsem si vždy chodila s oblibou kupovat do zdravé výživy u nás ve městě už na základní škole. V té době jsem neřešila zdravou stravu ani jsem nehledala vegetariánské, či dokonce rostlinné pokrmy, jen mi prostě moc chutnal. A chutná mi do teď. Teď ho dělám doma, vždy velikou mísu a bereme si ho do práce a v létě třeba i na piknik. I když nejsem příliš velký fanda sojového masa, tuhle dobrůtku si občas ráda dopřeji. S celozrnným rohlíkem chutná dokonale!
Příprava 15 minut, vaření 25 minut
- 100g sojových kostek (1 balení)
- 2 cibule
- 3 račata
- 200g paprik různých barev
- 5 kyselých okurek
- 100g kvalitního kečupu
- 1 PL sojové omáčky
- 1 čl dijonské hořčice
- 3 Pl olivového oleje
- sůl, pepř
Sojové kostky uvaříme dle návodu v zeleninovém vývaru společně s jednou cibulí. Zeleninu nakrájíme na kostky, cibuli nasekáme na jemno a spaříme, aby nebyla moc ostrá. Přidáme kečup, hořčici, sojovku, sůl, pepř, nakrájenou uvařenou cibuli a vychladlé sojové kostky. Necháme vychladnout a odležet v ledničce. Podáváme s celozrnným pečivem.