Mikrovlnná trouba, to je v dnešní době každodenní pomocník v 90% domácností. Jak se doba neustále zrychluje a my máme stále málo času, hledáme způsoby, jak si tento čas ještě více ušetřit a všechnu práci usnadnit. Zní to skoro idylicky - jakékoli jídlo, hotové na talíři, jen dáme na pár sekund, maximálně minut do krabice, zavřeme dvířka, zmáčkneme tlačítko, mezi tím si někam rychle odběhneme a než mrkneme okem, máme jídlo teplé, jako kdyby nám ho maminka právě uvařila. Žádné zbytečné nádobí není zašpiněné, žádné připalování a vystávání u plotny. Co víc si přát?! Nenapadlo Vás však někdy, že by v tom mohl být nějaký háček? Víte jak vůbec mikrovlnná trouba funguje a co dělá s Vaším jídlem? 

 

 

 

 

Jak funguje mikrovlnný ohřev

 

Mikrovlny jsou jednou z forem elektromagnetického záření. Podobně jako světelné nebo rozhlasové vlny zaujímají část elektromagnetického spektra. Ve věku moderních technologií jich využíváme k dálkovému přenosu telefonu, televizních programů a počítačových informací, ať už na zemi či prostřednictvím satelitů. Ale nejznámější jsou nám jako zdroj energie k ohřívání nebo vaření jídla.

Průmyslové mikrovlnky mají obvykle příkon kolem 1000 wattů střídavého proudu. Vytvářejí teplo prostřednictvím vysokofrekvenčního otáčení polarity látek, které jsou jim vystaveny (2 500 000 000 x za vteřinu). Molekuly vody v potravinách se rozkmitají a tím vzniká intenzivní tření, které vyvolá teplo až žár. Kmitající částice poškodí strukturu všech okolních molekul, až do jejich roztrhání. I když navenek vypadá vaše jídlo pořád stejně, na molekulární úrovni je z něj kaše. Nepřirozeným procesem, vlivem působení škodlivých mikrovln je potrava znehodnocená, protože díky poničeným molekulám výrazně klesá výživová hodnota a využitelnost makronutrientů. Rovnováha se rozpadá. 

Naopak při ohřevu na ohni či v klasické troubě se potrava zahřívá přirozeně vlivem sálavého tepla nebo přenosem tepelné energie. Nedochází tak k narušení molekul a ztrátě nutričních hodnot potravin.

 

 

Dopad na organismus

Po požití jídla z mikrovlnné trouby se mění složení krve. Potravina upravená mikrovlnami, s poničenými molekulami, je tělem vnímaná jako toxická. Její složky, které změnily svou formu z životodárné na mrtvou a zdeformovanou, naše tělo nerozpoznává a automaticky se začíná bránit zvýšenou produkcí leukocytů, bílých krvinek. Stejně jako se tomu děje při výskytu infekcí a rakovinném bujení. Zároveň klesá hladina hemoglobinu, takže buňky nemají dostatečný přísun kyslíku. Dále se zvyšuje hodnota hematokritu, což indikuje zvýšenou srážlivost červených krvinek a riziko krevních sraženin. Výzkumy odhalily rovněž zvýšenou hladina cholesterolu.

 

Tyto výsledky byly zjištěny při porovnávání krevního rozboru člověka, který předtím požil jídlo ohřáté v mikrovlnné troubě, a člověka, který požil stejné jídlo ohřáté klasickým způsobem.

 

  • Ohřev v mikrovlnné troubě ničí vitamíny a další nutriční látky v potravě, které se tak stávají pro tělo nejen nevyužitelné, ale navíc toxické.
  • U bílkovin dochází až ke zničení a hodnota je snížená opravdu podstatně.
  • Mateřské mléko ohřáté v mikrovlnné troubě ztrácí aktivitu obranných faktorů.
  • Při pravidelném a dlouhodobém používání mikrovlnné trouby k ohřevu jídla se tělo zanáší toxickým odpadem, který může vyústit až ke vzniku nádorů.
  • Tělo je oslabené a zmatené při "boji" s denaturovanými částicemi potravy. Ztrácí více energie, místo aby energii z potravy získalo.
  • Jídlo ohřáté v mikrovlnné troubě má na organismus spíše ochlazující účinek oproti jídlu ohřátému na ohni či v klasické troubě, které má prohřívající účinky.

 

Udělejte si, prosím, ten čas, pro své milované tělo. Vždyť právě ono si to od Vás zaslouží nejvíce, abyste se o něj starali jako o vzácný poklad a ne ho odbývali. Nejezte trvanlivé polotovary ohřáté mikrovlnami. Kupujte ingredience co nejčerstvější a připravujte si jídlo s láskou. Podle čínské medicíny, pomalým vařením či pečením získá vaše jídlo energii ohně, která do Vás po jeho požití přechází. Energie ohně, neboli jang, je důležitá pro správný chod metabolismu, tělních soustav a celkovou rovnováhu. Doba, o kterou si prodloužíte život, prožitý ve zdraví a vitalitě, je přece mnohem hodnotnější, než čas, který ušetříte s mikrovlnkou.

 

 

Jak nahradit mikrovlnku

I když možná v tuhle chvíli uvažujete o tom, že se svojí mikrovlnkou, která Vám stojí v kuchyni, uděláte rychlý proces, možná Vám také vrtá hlavou, jak se bez ní obejdete. Jak si ohřeju včerejší oběd? Co budu jíst v práci? Celý den jen studené sendviče a saláty? Nezoufejte! Vždyť ještě naše maminky, když byly v našem věku, ani nevěděly, co to nějaká mikrovlnka je. A myslíte, že jedly jen studené jídlo? A nebo že vařily třikrát denně? Určitě ne. No schválně, zkuste se jich zeptat.

 

Knedlíky - Pořiďte si pařáček a knedlíky všech druhů snadno a rychle ohřejete na páře.

Obiloviny, luštěniny - Na dno kastrůlku nebo nejlépe nepřilnavé pánve dejte maličko vody a vložte přílohu, kterou chcete ohřát. Dejte na mírný plamen, přiklopte pokličkou a po chvilce promíchejte. Pak poličku odklopte a nechte zbytek přebytečné vody odpařit. Jídlo se tak prohřeje, nepřipálí a nevysuší.

Karbanátky, řízky - Když řízky a karbanátky připravujete, upečte či usmaže jen množství, které se chystáte sníst. Zbytek syrového polotovaru uchovejte v ledničce v uzavřené nádobě. Druhý den bude stačit jen vytáhnout jídlo z ledničky a osmažit nebo upéct čerstvé v troubě.

Zapečená jídla - Můžete postupovat stejně jako u předchozího způsobu tak, že zapékáné jídlo rozdělíte před pečením do vícero menších nádobek. Praktické jsou třeba zápékací mísky na 1 porci, ze kterých rovnou jídlo jíte a ušetříte tak i nádobí. Pokud máte jídlo už zapečené, studené a chcete ho ohřát, stačí jídlo pokropit vodou, zakrýt pekáč alobalem a dát do trouby, kterou jste právě zapnuli. Jídlo se bude pozvolna prohříva během doby, kdy se bude rozehřívat trouba. Díky alobalu a postříkání vodou se pokrm nevysuší a dobře se prohřeje i uvnitř.

 

Užitečným pomocníkem je také rýžovar. I když je tento přístroj primárně určený k vaření rýže (a dalších obilovin), praktický je právě i pro ohřívání jídel. Využívá systému páry a včas se vypne, takže se Vám jídlo nemůže připálit. Následně ho pak umí uchovávat teplé po delší dobu.

 

 

Stravování v práci

Pokud máte na pracovišti aspoň malou kuchyňku nebo nějaké místo, kde si můžete jídlo připravit, pořiďte si jednoplotýnkový vařič a malý kastrůlek. Je to investice, která nepřevýší pár set korun. Do práce si pak připravte jídlo, které bude snadné tímto způsobem ohřát - polévky, čočku s chlebem, těstoviny s omáčkou, zeleninu s rýží,...

Jestli ale taková možnost u Vás v práci není, udělejte si ráno teplou snídani, nejlépe nějakou kaši, která Vás zahřeje a do práce si pak vezměte ovoce, sendviče, salát nebo nějakou tyčinku. Když se vrátíte k večeru z práce, můžete si udělat teplou večeři doma.

 

Když si zvyknete a všechny tyhle způsoby si osvojíte, bude to pro Vás za chvíli hračka a automatická věc. Mikrovlnka může být sice pohodlným způsobem na ohřev jídla, ale není to nic tak zásadního. Naopak zdraví, které přirozeným ohříváním jídel získáte, je hodnotnější a Vaše tělo Vám tuhle snahu oplatí mnohokrát.

 


Komentáře  

 
Eliška Králíková
# Eliška Králíková 2013-04-16 20:00
Dobrý den po sdílení vašeho článku na fc, se do mě kamarádi pustili: " Rádoby vědecké články bez uvedení jakéhokoli zdroje dat a informací nestojí za pozornost.Osobn ě jsem neslyšel o výzkumu, který by cokoli z uvedeného prokázal nebo o tom alespoň polemizoval" atd..já osobně mikrovlnu nepoužívám,ale ráda bych tedy znal zdroj této informace..abyc h se mohla"bránit":) děkuji a hezký večer
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Monika
# Monika 2013-04-22 11:50
to znám taky, tyhle "rádoby odborníky", jejich specialitou je, že podkopávají všechny podobné "konspirace", do mě se naposled pustil jeden kamarád po zveřejnění článku o vlivu mobilu a jeho záření. přitom tyhle "konspirace" mi přijdou docela logické. snažím se jíst a žít zdravě, a záření mobilu nebo třeba mikrovlny k tomu patří :)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Pepa
# Pepa 2013-04-22 17:56
Máš rozumné a kriticky uvažující kamarády, drž se jich. Myslím, že rozumnější zdroj o vlivu mikrovlnek by mohl být třeba na stránkách Světové zdravotnické organizace - třeba zde: www.who.int/.../en
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Roman
# Roman 2013-06-04 12:33
Díky za odkaz, po přeložení této věty: "Food cooked in a microwave oven is as safe, and has the same nutrient value, as food cooked in a conventional oven. The main difference between these two methods of cooking is that microwave energy penetrates deeper into the food and reduces the time for heat to be conducted throughout the food, thus reducing the overall cooking time." je myslím celá debata vyřešená ;-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Karel
# Karel 2013-11-17 23:47
WHO - to je ta organizace, která vyhlásila světovou pandemii "vepřové" chřipky a když se nekonala, tak jim trvalo celý rok (!) po odeznění té existující minivlnky prasečích chřipek, než ji oficiálně ukončili. Pracují tam známí experti, kteří jsou zároveň placeni lobbistickými skupinami z odvětví a podle toho upravují svoje výzkumy. Důvěryhodnější organizaci byste neměl?
Dobrý zdroj potvrzující obavy z mikrovlnek je např. americký lékař Joseph Mercola na www.mercola.com
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Renata
# Renata 2013-04-25 10:15
Asi stačí udělat pokus - zalévat květiny vodou, která před ochlazením byla ohřátá v mikrovlnce. Kdysi jsem četla i vliv stravy z mikrovlnky na plodnost myší - byl to výzkum nějakého ruského vědce, dopadlo to pro mikrovlnku špatně, stejně jako v pokusu s vodou a zaléváním u nějaké studentky na Tachovsku. Mikrovlnku nemám, nepoužívám, když mi někdo chce ohřát jídlov mikrovlnce tak si ho raději sním studené. Ale když někdo mikrovlnku používá nechávám to na něm - jeho zdraví, jeho rozhodnutí.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Daniela Dressler
# Daniela Dressler 2013-11-18 11:47
Výzkum nějakého ruského vědce podložený čím? A nějaké studentky? Vidím, že zde sdílíte věrohodné, snadno ověřitelné informace. Stejně tak dobře mohu říct, že nějaký člověk z Brna se prohlásil po roční, výzkumu za boha a budete tomu taky věřit? Proboha proberte se ;-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
M
# M 2015-01-04 19:50
Vy jste ten pokus osobně dělala nebo o něm četla?
Zde ho zkoušeli a nepotvrdilo se
ceskapozice.lidovky.cz/.../...
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
JanaM.
# JanaM. 2017-01-01 13:16
Máte někdo mikroskop? Už jste si dali tu práci zjistit stav vody před a po? A stav krve po požití vody před a po?
Protože už léta mikrovlnku nemám, nemůžu zjistit...Ale zajímalo by mě to...Každopádně , elektromagnetic ké pole je všudypřítomné. Stále se ale celosvětově řeší, jestli si dát nestíněné kabely do podlahy, či zda kovové lampičky mít u hlavy, chůvičky, mobily, WIFI, trafostanice u domu, atd...
Osobně mohu říci, že po vysazení WIFi na kabelový IT, mě přestaly brnět ruce, a bolet hlava...
Když si dnes sednu někam, kde mají WIFI, do 10min mi v čele začne něco brnět a když přesáhnu 20min., mám zaděláno na migrenu...
Myslím, že to říká za vše...Mobil jsem odložila jen na nutné sms-ky, a používám spíš hlasitý odposlech, když mi někdo volá...Pořídila jsem si Pevný telefon..
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Matus
# Matus 2013-04-27 09:22 Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Matus
# Matus 2013-04-27 20:38
Tak neodborny clanok som uz davno necital :) slnko ziary v DC a nema spektrlanu spicku WTF. Ako to nikto si nepamata na zakladoskolsku fyziku. A radiacia je ionizujuce ziarenie!!!
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Kateřina Blažčíková
# Kateřina Blažčíková 2013-04-16 21:59
Milá Eliško, uvádím konkrétní zdroj. Snad to postačí. Netrap se však "bojem" s lidmi, kteří takovým věcem nechtějí uvěřit. Lidé, kteří jsou pohodlní a nechtějí si komplikovat život. Nebo jim tolik nezáleží na svém zdraví a budou vždycky hádat a shazovat ostatní názory, jen aby nemuseli uznat, že by něco měli měnit. Každý k tomu musí dospět sám. Důležité je, zda tomu věříš ty či ti to aspoň dává smysl. Není ani tak podstatné, jestli je každé slovo pravdivě. Stačí se jen zeptat - je to přirozené?

...

Porovnávací studie účinků konvenčním způsobem a v mikrovlnce připraveného jídla, zveřejněné (1992) v německém RAUM & ZEIT:

"Základní hypotéza přírodní medicíny uvádí, že zavedení neobvyklých molekul a energií do lidského těla s největší pravděpodobnost í způsobí více škody než užitku.

V mikrovlnami připravené stravě jsou pozměněné molekuly i přidaná energie; obojí je v jídle vařeném způsobem užívaným už od objevu ohně nepřítomné. Mikrovlnná energie vyzařovaná sluncem a ostatními tělesy (infračervené záření) spočívá na stejnosměrném proudu. Uměle generované mikrovlny, jako v mikrovlnné troubě, jsou produktem střídavého proudu a vyvolávají až miliardu a více zvratů polarity za sekundu v každé molekule potravy, na niž narazí. Za těchto okolností je tvorba nepřirozených molekul nevyhnutelná. Bylo pozorováno, že přirozené aminokyseliny přitom vykazují izomerické změny [změny morfologického tvaru], a že jsou působením mikrovln doslova transformovány do pro organizmus jedovatých forem.

Jedna z krátkodobých studií podchytila významné, znepokojující změny v krvi jednotlivců, takřka bezprostředně po konzumaci mikrovlnami upraveného mléka a zeleniny. Osm dobrovolníků jedlo různé kombinace stejných jídel připravených odlišným způsobem, přičemž všechna jídla zpracovaná mikrovlnnou troubou způsobila významné změny v jejich krvi. Zatím co hodnota hemoglobinu poklesla, stoupla u všech hladina bílých krvinek a cholesterolu. Ke zjištění energických změn v krvi bylo použito luminiscenčních [světélkujících ] baktérií. Po vystavení účinkům krevního séra, získaného po strávení potravy upravené mikrovlnami, byl pozorován významný nárůst jejich vyzařování."

Švýcarská klinická studie

Dr. Hans Ulrich Hertel byl prvním západním vědcem, který nejen koncipoval, ale i provedl kvalitní klinickou studii účinků mikrovlnami zpracovaných živin na krev a fyziologii lidského těla. Tato skromná, ale zcela kontrolovaná studie vynesla na světlo jak mocné jsou degenerativní síly produkované v mikrovlnné troubě a nástrahy dřímající v takto zpracované potravě. Vědecký závěr ukázal, že mikrovlnné vaření mění vnitřní skladbu živin v potravě, že se tyto změny projevují a participují na krvi a mohou vyvolat degenerace v lidském organizmu. Na tomto výzkumu se podílel také Dr. Bernard H. Blanc z biochemické fakulty prestižního švýcarského spolkového technologického institutu (ETH).
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Tomáš Hruš
# Tomáš Hruš 2013-04-17 10:33
Cituji Kateřina Blažčíková:
Není ani tak podstatné, jestli je každé slovo pravdivě. Stačí se jen zeptat - je to přirozené?


Paní Blažíčková, podle Vašeho doporučení jsem si položil otázku, co je přirozeného na tepelné úpravě jídel. Zdá se mi, že nic. Je to tak? Děkuji!
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Vojta Haan
# Vojta Haan 2013-04-17 17:08
Není to pravda, nemáte zač.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Kateřina Blažčíková
# Kateřina Blažčíková 2013-04-19 17:21
Tomáši, tato otázka je rozporuplná a každy si na sobě nejlépe sám vyzkouší, zda tepelně upravené jídlo je pro něj prospěšné nebo ne. Já sama jsem po 2 roky vyřadila jakkoli tepelně upravená jídla ze svého jídelníčku. Časem se ukázalo, že energie ohně z tepelně upravené stravy a část důležitých živin mému tělu chyběly. Následkem toho, jsem začala mít zdravotní obtíže. U někoho druhého to může být jinak. V dnešní době už je těžko identifikovatel né, co je přirozené a co nikoli. Přesto se mi však zdá, že tepelná úprava ohněm či jiným tepelným zdrojem se v tomto případě dá považovat za mnohem přirozenější než "moderní" formou mikrovln, které mění základní struktury a hodnoty potraviny.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
eduard
# eduard 2013-05-01 09:01
a čo keď sa telo začalo spamätávať z doterajšieho tlaku a začalo so sebou robiť poriadok,regene rovať sa a vylučovať jedy zo zásobnikov,ktor é nemalo možnosť vylúčiť.Takto sa v úvodzovkach akoby vracali všetky choroby,ktoré sme mali už akoby vyliečené,len boli odložené.A to je problém mnohých,ktorí si myslia,keď prejdu na niečo lepšie,že im to škodí...
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Lukáš
# Lukáš 2013-05-01 10:12
Přesně tak, po přechodu na syrovou stravu jsem se začal čistit. V jednu chvíli jsem měl i horečky, vyrážku a neuvěřitelně se mi čistili dutiny. Co jsem tohle překonal jsem se cítil mnohem lépe. Zdravější, vitálnější, plný energie.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
pepe11
# pepe11 2013-09-07 18:22
Je to tak. Já začal jíst syrovou, neumytou stravu, i v rozkladu, neuvěřitelně se mi vyčistily dutiny.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Daniela Dressler
# Daniela Dressler 2013-11-18 11:51
Paní Kateřino, víte proč se radikálně prodloužila doba lidského života? Například proto, že si člověk vynalezl oheň, na kterém si upekl maso, které tak zbavil parazitů etc. etc. A nechcete mi říct, jak asi by mikrovlny měnily základní struktury a hodnoty potravin? Poučte mě, asi mám nějaké velké mezery ve fyzice... :-( :D :D :D
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Petr
# Petr 2013-11-19 10:18
Zajímavé kolik naprostých nesmyslů se dá nacpat do jednoho článku.Věří tomu snad jen hlupák.Leč chce li,dobře.Je to jeho věc.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Karnvapen
# Karnvapen 2013-04-17 17:15 Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
eduard
# eduard 2013-05-01 09:02
len človek dokáže sám seba zlikvidovať v mene pokroku..
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Kateřina Blažčíková
# Kateřina Blažčíková 2013-04-19 17:15
Předkládám svůj názor a informace, které se ke mě dostaly. Používání mikrovlnné trouby mi už z principu není milé a nevidím ho ani jako potřebné. Ať si každý udělá závěr sám a uvaží, zda mikrovlnnou troubu používat či ne. Cílem tohoto článku je nastínit možná rizika a ukázat alternativu.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Maxipes Fik
# Maxipes Fik 2013-04-22 14:25
Vážená paní B.,
sama mikrovlnku doma nemam. Proto me nemuzete radit k linym lidem. Vas clanek je trestuhodne zavadejici. Prohlaseni typu rovnovaha se rozpada, ci tvrzeni, ze v dusledku mikrovlnneho zareni mikrovlnky se meni slozeni krve....
Prala bych Vam nekdy si na toto tema promluvit se cleny prislusnych vedeckych obci. Tady v diskuzi jsou na Vas prispevatele jeste docela mirni.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
boby
# boby 2013-04-28 22:47
Lžeš
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Magy
# Magy 2013-04-26 13:43
Pani Blazickova, cital som podobny clanok v anglictine na tuto temu, kde sa dokonca tvrdilo, ze mikrovlny deformuju molekuly vody a trhaju ich (podobne ako trhaju molekuly v tomto clanku). Problem je len jediny. Molekula vody je tvorena iba z vodika a kyslika a je to najjednoduchsia molekula. Deformacia teda nehrozi (ako chcete zdeformovat dva atomy vodika naviazane na jeden atom kyslika?), to sa da len u dlhych molekul, teda napr. uhlovodikov. A "roztrhnutie" molekuly vody znamena jedinu vec - jej rozklad na plynny vodik a kyslik. Cim vznike vysoko vybusna zmes, ktora sa pouziva napr. v raketovych motoroch. Mate dojem, ze mikrovlnka dokaze vytvorit nieco take? to by vybuchovala kazda jedna!!! Trochu uvazujte, nez sem date clanok. Netvrdim, ze mikrovlnka je prave zivotodarne a zdraviu prospesne zariadenie, ale niektore fakty su naozaj uplne scestne a nezmyselne. Ak je cielom clanku poukazat na rizika, potom je dobre to podlozit dokazmi a PRESNYMI studiami, nie iba frazami. V opacnom pripade je to cisty blud.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Daniela Dressler
# Daniela Dressler 2013-11-18 11:52
krásně řečeno, konečně se zde také vyskytl někdo inteligentní :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Maxipes Fik
# Maxipes Fik 2013-04-22 14:30
Žádná dodnes dostupná studie nepotvrdila jiné účinky mikrovln na jídlo než tepelné. K tomu, aby např. došlo k změně molekul „jídla“, je potřeba ionizace a ionizující záření. Mikrovlnné záření je však zářením neionizujícím. Při ohřívání jídla dochází k degradaci vitamínů či aminokyselin. K těmto změnám však dochází i při ohřevu konvenčními metodami. Vysvětlení teorie vybuchujících vajec tvrdící, že je to ukázka škodlivosti na pokrm a člověka, je prosté. Objem vody a objem vodní páry, pocházející z totožného množství vody, je velice odlišný. Pára má několikrát větší objem, a proto dochází k expanzi, následnému úniku a proražení skořápky vajíčka. JEN PRO PRESNOST! JE TO Z WIKI,ALE LEPE BYCH TO NENAPSALA!
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
EinMaxiHundAusBaden
# EinMaxiHundAusBaden 2013-04-22 15:26
Ale co kdyz je uz je nejaka molekula v jidle natolik excitovana, ze je jeji energie blizko energii vazby (treba C-C, C-N, C-O) , ta trocha rotacne-vibracn i energie,co ji doda mikrovlnka prerusi chemickou vazbu a nastane molekularni ionizovana kase... A ted si v konci Maxipse :) Ani wiki nepomuze :lol: Nejvtipnejsi je "narozdil od salaveho telpa v troube" ... Co ja vim, salani je mikrovlne zareni podle Stefan-Boltzman nova zakona ne? Talze pozor na cokoliv tepleho, udela to z Vas molekularni kasi :)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Daniela Dressler
# Daniela Dressler 2013-11-18 11:54
Takže nemáme chodit ani na sluníčko aby z nás náhodou nebyla molekulární kaše? :D
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Křemílek
# Křemílek 2013-04-22 14:59
Milá paní, problém je ten, že vy dáváte na pocity, ale berete je jako fakta. Stejně tak přišlo kdysi mnoha lidem nepřirozené používání ohně k přípravě potravy (vždyť oheň je přece ta hrozně špatná věc, co pálí, dělá puchýře a může i zabít). Ono nakonec už nepřirozené bylo slézt ze stromů na zem a nebo spíš vylézt z moře na souši.
Zkuste začít špetkou fyziky pro ZŠ. Co je to teplo, na vztah tepla a kmitání molekul apod :-).
Případně bych rád nalezl vědecky ověřenou studii o škodlivosti jídla z mikrovlnek. To, co citujete výše je jen výplod pomatenců či fanatiků, ale fakta absentují, stejně jako ve vašem článku.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
boby
# boby 2013-04-28 22:58
Jseš dobrej, akorát se nech ozářit mikrovlným zářením z vysílače nebo magnetronu cca 850W a opadá Ti maso od kostí
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Ada Fridex
# Ada Fridex 2013-04-22 17:36
Autoři-rky tohoto webu: co na škodlivost mikrovlnky říkají min.zdravotnict ví, hygiena výživy a odborné výzkumné ústavy?
Jsou o tom nějaké opravdu odborně-vědecké studi a analýzy?
Je pravda, že každý nový vynález má účinky plus i mínus, ale ty je třeba vědeckým postupem dokázat, kvatifikovat a diferencovat v jakém směru a jak moc škodí. Škodí v podstatě všechno, protože veškeré jevy v lidské existenci jsou bipolární. Ale držme se fyziky, tady by mělo být možné ty špatné dopady identifikovat.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Marie
# Marie 2013-04-25 12:23
Mikrovlnku jsem už vyřadila, člověk musí pochopit, že to není přirozené. Nikdo mě nemusí přesvědčovat, že je to špatné. Vím. Vracejte se do dob dětství, vše čerstvé, nebo ohřáté na kamnech.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
microwaver
# microwaver 2013-04-25 17:14
Obvykle 1000W EIRP? Hehehe, leda ten gril trubko... Chemtrails na vas...
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Jan Skala
# Jan Skala 2013-04-25 17:20
Draha Marie a dalsi ctenari, jez se bojite sve mikrovlnne trouby,

pri ohrevu pokrmu na kamnech (aj.) dokazi taktez ke kmitani molekul. Jezte prosim neohrate jidlo, co se tyce masa, nejlepe jeste zive ...
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Jan Skala
# Jan Skala 2013-04-25 17:21
*dochazi
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
boby
# boby 2013-04-28 22:53
nedochází
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
olina
# olina 2013-04-26 15:53
je to vážně dobrý
je to tak
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Joe
# Joe 2013-04-26 23:22
určite to zmení niečo v potravine, keď som v minulosti zohrial mäso psovi, vlčiakovi, ani sa ho nedotkol, odvtedy používan MV zriedka
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
punch
# punch 2013-04-28 02:42
Vedecke studie o skodlivosti MT budete hledat tezko. Vedci mohou zverejnit pouze to,co jim nadnarodni koncerny,ktere je financuji dovoli. Mmoho ucinku na organizmus ani zmerit nedokazi a jak vedec na neco nema pristroj je v koncich a prestane to pro nej existovat. Nespolehejte na vedu, ale na vlastni usudek. Pokud je nekdo presvedceny, ze bez MT nemuze byt, je to jeho vec a preji mu pevne zdravi, bude ho potrebovat.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Jarin
# Jarin 2013-04-28 11:52
Pozor!
Slunce kazdy den na zem spousti tunu vlneni, proto nevychazejte ven! Rozkmitaly by se vam molekuly v tele a rozpadli byste se :D

asi takovy smysl ma tento clanek :)
Kdyz nevyjdete ven, zemrete.

Mikrovlnka rulez, ale nic se nesmi prehanet.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Jana D
# Jana D 2013-04-28 16:24
“These screwy views are typical of people who don’t understand microwave cookery, and inhabitants of the green kitchen should ignore them,” argues Richard Ehrlich, author of the recently published book The Green Kitchen. He adds that microwave ovens can be one of the most energy-efficien t ways to cook and should be used more widely to help reduce carbon emissions.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Nelde
# Nelde 2013-04-29 10:51
Dobrý vtip. Takže jen dodám - teplo není nic jiného než kmitání - čím více kmitání, tím teplejším. Pokud tedy dodám kmitání, tak dodám teplo.
Je pravda, že vlivem tepla se složitější molekuly mění - to je princip vaření. Některé se stávají lépe stravitelnými a tedy stejná potrava uvařená může dát tělu více energie s stavebních látek. Nicméně některé důležité (vitamíny) se zase teplem ničí. Čím větším, tím více. Optimální ohřívání je pozvolna, aby žádná část jídla neprošla extra vysokou teplotou. Chyba není v mikrovlnce, ale jejím použití na plný výkon po krátkou dobu. Ve srovnámí se smažením (kdy vlivem vysoké teploty se rozkládají škroby na karcinogenní látky - zejména platí u brambor) je přihřátí v mikrovlnce čajíček.
Ať studie - nezaklínejte se jmény, ale publikovanými výsledky. A je třeba větší skupina než 8 lidí. Navíc po jídle v důsleku trávení se mění biochemie krve - to je zdůvodnění ospalosti, neboť trávicí buňky mají větší spotřebu kyslíku.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Honza
# Honza 2013-04-30 00:48
Akorát strašíte lidi. Typický článek plný pavědeckých nesmyslů.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Honza
# Honza 2013-04-30 00:52
>>>>>>>>>>>>>>P odle čínské medicíny, pomalým vařením či pečením získá vaše jídlo energii ohně, která do Vás po jeho požití přechází. Energie ohně, neboli jang, je důležitá pro správný chod metabolismu, tělních soustav a celkovou rovnováhu.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Honza
# Honza 2013-04-30 00:54
-------------Po dle čínské medicíny, pomalým vařením či pečením získá vaše jídlo energii ohně, která do Vás po jeho požití přechází. Energie ohně, neboli jang, je důležitá pro správný chod metabolismu, tělních soustav a celkovou rovnováhu.---------------
Takovéto ezoterické nesmysly jsem čekal. Mikrovlnkám zdar!! Přestaňte prosím strašit lidi, ano??
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Zelena Sit
# Zelena Sit 2013-04-30 12:33
Kdo chce dalsi zdroje informaci, doporucujeme @ curezone.com/.../...
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Chozina
# Chozina 2013-05-01 10:04
Co na to rikaji priznivci tupeerware nadobi do mikrovlnky?
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
renča
# renča 2013-05-04 09:25
:lol: na tom samozřejmě je dost pravdy.mikrovln ku budu používat dál : :-)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Petr
# Petr 2013-05-17 12:54
Osobně si stále myslím, že ohřev mikrovlnama a teplem z hořáků je to stejné. pokud mě mé znalosti ze základní školy neklamou, tak teplo rozkmitá částice uvnitř materiálu a tím je zahřívá. A je dle mého laického názoru jedno zdali se ohřívá frekvencí nebo teplem.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Eva Peršinová
# Eva Peršinová 2013-05-19 12:06
Pěkný den. Paní Blažčíková ví o čem mluví a také o čem píše a já ji za to děkuji. Pár lidí se v této diskuzi vyjadřuje ke znalostem ze základní školy a v podstatě cíleně, nebojím se říci, uráží vědomosti paní Blažčíkové. Promiňte vážení, ale opravdu nic jiného, než kritizovat neumíte? Ono je vlastně vždycky jednodušší někoho raději urazit a pohanit jeho názor, než nad tím co nám chtěl daný člověk sdělit a inspirovat nás k dalšímu studiu na dané téma, popřemýšlet a nechat se navést k dalšímu osobnímu růstu ve svých životech. Možná, že těm z vás, kteří zde zmiňujete znalosti ze základní školy, pomůže informace z vysoké školy, kdy Ing. Skotnicová Iveta, Ph.D, vedoucí katedry prostředí staveb na VŠB TUO ve svých přednáškách učí o naprosto stejných procesech ohřevu jídla v mikrovlné troubě, o kterých zde píše paní Blažčíková. Navíc paní Ing. Iveta Skotnicová, Ph.D byla přítomna pokusu, kdy do mikrovlné trouby byla vložena lidská tkáň, která právě za působení mikrovlného záření byla doslova z hlediska vnitřní úrovně na hranici lidských buněk a molekul doslova rozemleta na kaši, kdy se mikrovlné vlny navázaly opět a pouze na vodu, jež lidská tkáň obsahovala. Je třeba si také uvědomit, že po takovéto přípravě jídla a její následné konzumace, již bylo stovkami zasvěcených lékařů doloženo, že v krvi stoupá ve velkém množství počet bílých krvinek, čili dochází ke zmiňované leukocytóze. K tomu jevu v těle běžně dochází pokud je napadeno nějakým virem či zánětem, kdy se armáda bílých krvinek snaží tento zánět z těla odstranit. Jedině zvýšeným počtem bílých krvinek vám kdy lékaři mohli z krve diagnostikovat nějaký zánět, jiný způsob se v běžné lékařské praxi prostě neprovádí! Sami si tento jev můžete ověřit a já vám to ze srdce doporučuji. Jedno ráno se u svého lékaře objednejte na krevní testy a dejte si před tím na snídani třeba mléčnou kaši ohřátou v mikrovlné troubě, či cokoli jiného tepelně připraveného v mikrovlnce. Druhý den posnídejte kus melounu a zajděte si na testy znova. Uvidíte obrovský rozdíl v zánětlivých reakcích a stavu vašich bílých krvinek v den, kdy jste snídali jídlo z mikrovlnky a v den kdy jste snídali čerstvý, živý meloun. K tomuto tématu již není nic co dodávat, snad je že váš lékař vám jistě vyhoví, nebo si najdete jiného. Jen možná malá poznámka na závěr. Podle mého názoru je tento web hlavně inspirativní pro lidi, kteří se točí v neustálých zdravotních problémech a neví jak z toho začarovaného kruhu ven a takoví lidé si z těchto stránek odnesou mnohá poučení, se kterými se třeba nemusí hned ztotožnit, nebo s nimi souhlasit, ale mohou jim poodkrýt kousek z nevyřešených odpovědí, jež si denně kladou z hlediska svého zdraví a třeba se tak poučit a posunout opět o krok dál. Ovšem lidé, kteří své zdraví nemají chuť řešit, každý den se stravují živočišnými produkty, masem, vejci, vše tepelně upravené, smaženými produkty hormony napěchovaných lahůdek, které denně produkuje masný průmysl, tak takoví lidé ať na tyto a podobné stránky raději vůbec nechodí a žijí si svou pravdu mimo lidi, kteří si vezmou, i třeba na základě jedné informace z těchto stránek, své zdraví pevně do svých rukou a změní svůj život v takový jaký ho chtějí mít a nežijí jen ze dne na den a nenechají si laxně na talíř servírovat sobě i svým dětem vše co jim dnešní přeprůmyslovaný chemický potravinářský průmysl předloží. Lidské tělo totiž tvoří a zdraví z něj pramenící rovněž ovlivňují tři základní faktory: To co jíme, to jak myslíme a to co cítíme. Jídlo, mysl - čili i naše vlastní slova, a hlavně emoce, které denně prožíváme, to je to co stojí za dokonalým, zdravým a šťastným LIDSKÝM ŽIVOTEM. Jsem přesvědčená, že právě toto si řada lidí musí uvědomit a pak se teprve v jejich životech začnou dít zázraky :-). Moc ráda bych o tomto tématu více pohovořila, ale stránky paní Blažčíkové jsou těmito informacemi jistě napěchovány, takže studujte, inspirujte se a hlavně věřte svému tělu a vnímejte jej. S Láskou, Eva.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Petr D.
# Petr D. 2013-05-19 17:54
Dal jsem si do MW ohřát párek. Dopadlo to tak, že přístroj skončil ve sběrném dvoře. Už nebyl zánovní a nechtělo se mi ho drhnout Cifem poté, co párek doslova explodoval a ty "neškodné" mikrovlny ho roztrhaly na tisíce kousíčků. Neslyšel jsem, že by takovou destrukci způsobil jakýkoliv jiný způsob ohřevu.
Mikrovlnku už nechci. A párky také ne, i když ty za to pochopitelně nemůžou. Stane se to i s masem.
Každý jsme sami sobě zodpovědni za své zdraví. Jestli budete k ohřevu používat MW nebo ohen v přírodě je jen a jen na vás.
Nepřipadá mi, že by tady někdo někoho strašil. Přečtu, popřemýšlím a zkusím si vyhledat informace jinde. Nemám osobní zkušenost se psem, který nepozře potravu upravenou MW, jak tady někdo napsal. Ovšem věřím tomu. Zvířata se řídí biologickými instinkty kterými je vybavila moudrá matka příroda, a to již po miliony let. Nedostala do vínku myšlení. Ovšem chovají se tak, aby přežila. Nestojí tohle za zamyšlení?
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Prema van Smuuf
# Prema van Smuuf 2013-07-14 12:50
Tak to jsi asi dobrý frajer, když ti párky při ohřevu ve vodě nikdy nepraskly. Protože to je asi to samé, co by se stalo, když je tam necháš moc dlouho. Protože jsi je nechal i v mikrovlnce moc dlouho. A nebo jsi dal špatnou intenzitu. Ale tak ji nemáš používat, když to neumíš.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
pepe11
# pepe11 2013-09-07 18:37
Segře zas bouchnul papiňák. Už žerem všechno jen syrový a na auta cákáme svěcenou vodu.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Daniela Dressler
# Daniela Dressler 2013-11-18 12:00
Co takhle přečíst si návod?
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
dee
# dee 2013-07-11 01:17
s problematikou mobilů má svou zkušenost ,kdykoliv volám delší dobu s mobilem,ucho mi začíná bolet,jakoby stahovat se.řekl bych ,že frekvence mají svou stinnou stránku.radši píšu sms.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
madi
# madi 2013-11-17 11:36
Nemáte si při telefonování tak tlačit mobil na ucho ...:-) Nic jinýho v tom není! :lol:
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
pepe11
# pepe11 2013-09-07 18:17
No to je snůška blbostí, už začínám chápat snahu o omezení internetu..
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
lukas123
# lukas123 2013-11-17 01:47
Nepouzivame mikrovnku uz dlhe roky... neviem si ani predstavit, ze by som ju pouzival, je to zbytocnost :)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Miriam
# Miriam 2013-11-17 18:22
Složité debaty... Každý má svou pravdu a svůj rozum a tím ať se řídí. Když se ohřívá klasicky, zase je velká spotřeba elektriky a pak vody na nádobí...vše má svoje :( Řešení 2: , vyhodit všechno moderní a vrátit se k valše, kamnům, ohništi atd....
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Olda
# Olda 2013-11-18 00:50
pročetl jsem to všechno poctivě a musím napsat,že nejlepší názor má PEPE 11 :-) ..všem Vám žehnám - halleluya
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Weles
# Weles 2013-11-18 10:59
Tvrdit, že mikrovlnka rozkmitá molekuly a ty se tím poškodí je fakt pitomost. Jednak teplo předmětu není nic jiného, než to jak moc v něm kmitají molekuly/atomy, čili k rozkmitání těhle částit dojde při jakékoliv tepelné úpravě. Navíc kmitají všechny částice, které nejsou na absolutní nule a fyzika zároveň říká, že absolutní nulu dosáhnout nelze. Nemluvě o těch poškozených molekulách, to je jako pomlácená a zhnědne??
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
bob
# bob 2013-11-18 21:01
no to je teda blabol:-) "ztraci vice enrgie nez prijima" ze ja jeste nezhubnul :-) sakra kdyby to tak fungovalo:-) "ochlazujici ucinek" bych autorovi nalil do krku caj po dvou minutach v nasi mikrovlnce a zavreli by me za vrazdu protoze by mel opareny vsecko od hrtanu a z po konecnk. Jak muze nekdo tohle pokladat za seriozni clanek :-) nechapu
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Jaroslav
# Jaroslav 2014-02-07 10:39
Zdravím Vás všechny. Četl jsem diskusi na téma škodlivosti "mikrovln" na potraviny. Jsem toho názoru, že mikrovlnný ohřev je dosud nejšetrnějším způsobem ohřevu potravin. K pochopení tohoto jevu je třeba hlubší znalost fyziky. Jen několik poznámek. Vlny délky 12,24cm v žádném případě nemají vlastnost "roztrhat" potravinu na kousky. Je to reakce vody v potravinách. Viz vajíčko ve skořápce či ucpaná parní klapta v tlakovém hrnci.......
Doporučuji: novinky.cz/.../......,, je jen a jen na Vás, čím se budete zabývat, co budete jíst a čemu a komu komu věřit. Já vlastním troubu se 6smyslem. Úprava lososa s brokolicí v páře trvá 6 minut. Jídlo bylo plné chutí, šťavnaté. ... Při každém druhu tepelné úpravy dochází k degradaci vitamínů a aminokyselin. Čím delší dobu vaříme, tím více potravinu znehodnocujeme. Jsou i jiné zdravé působy vaření - tlakový hrnec nebo pomalý hrnec. A promiňte, musel jsem se k tomu vyjádřit. Byl jsem 20 roků na medikamentech, dnes je mi 60, trochu se zabývám vlivem potravin na zdraví a zkouším to na sobě. Dnes ani neužívám a ani neaplikuji inzulin.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Petr Petrovič Petrov
# Petr Petrovič Petrov 2014-02-17 00:05
Clánek je totální blábol nad blábol a autor má poničené buňky v mozku, bohužel ne mikrovlnkou
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Polly
# Polly 2014-04-18 14:35
O odborné erudovanosti autora bohužel svědčí několik nepřesností uvedených hned ve druhém odstavci článku. Např. věta "mikrovlnka má příkon 100 wattů střídavého proudu" - příkon je součinem el. napětí a proudu, proto tato věta nedává fyzikálně smysl, což by odhalil bystrý žák základní školy. Dále "molekuly v potravinách se rozkmitají a dochází k intenzivnímu tření, které vyvolává teplo a žár" - zde by mě zajímalo o jaké tření se jedná. Rozkmit molekul je projevem obecného přenosu tepla. Představa tření mezi molekulami je samozřejmě nesmyslná a není zdrojem vznikajícího tepla v látce, nýbrž právě ono rozkmitání molekul reprezentuje na molekulární úrovni zahřátí látky. Dále by mě zajímalo, jak podle autora vypadá taková "poničená" molekula. Molekula může projít řadou změn fyzikálního stavu, představa "poničené" molekuly je ale ze své podstaty nesmyslná, jelikož se skládá z atomů, které jsou složeny dále z nedělitelných elementárních částic. Kromě toho molekuly vody i dalších látek na sebe samozřejmě působí silovými interakcemi, které zapříčiňují, že nejsou v těsném sousedství, takže jejich rozkmit nemůže způsobit nějaké přímé působení na sousední molekuly. I přes pochopitelné zjednodušení je představa "molekulární kaše" spíše oborem astrofyziků, než odborníků na výživu. Molekuly a látky, které jsou z nich složeny mohou samozřejmě podlehnout řadě strukturních změn a transformací, na molekulární úrovni však určitě zůstanou celistvé. Autorovi bych doporučil libovolnou učebnici fyziky pro základní školu.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Jarda
# Jarda 2015-02-16 13:04
1000 wattů ;)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Smithg833
# Smithg833 2014-04-19 16:37
I really enjoy the blog post. Great.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
bože
# bože 2014-05-15 18:20
to je ale propaganda, sám mikrovlnou troubu nepoužívám, ale jako elektrotechnik můu říct, že je to akorát hloupá masáž, při tření žádná molekulární kaše nevzniká
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Jindřiška Duchoňová
# Jindřiška Duchoňová 2014-06-03 15:30
Lidi vždy byli,jsou a budou nespokojeni se vším. Tužící po tom,vyvrátit každému všechno co jde,jen aby uspokojili touhu po uznání..Jsou schopni se díky tomu stát v diskuzi během vteřiny z obyč nuly na profesionálního biochemika,fyzi ka a já nevím co všechno :D
Opravdu se Vám usmívám,s klidem v srdci se řídím svým tělem a rozumem...Jsou mikrovlny tělu prospěšné?Nejso u.Jsou neprospěšné?Dos t možná ano.Co udělám?Kompromi s.Omezím používání mikrovlnky. Ne proto,že o tom čtu článek a pár rádoby chytráků uvádí jako důkaz narychlo nalezené google odkazy..Ale proto,že nechci svoje tělo ohrozit ať už má pravdu ten,či onen.Nač to pokoušet...Kdyb y jste si viděli dál,než na špičku vlastního nosu,možná pochopíte,že místo toho,aby jste obhajovali svoji pohodlnost,může te objektivně posoudit,že to má spoustu proti a třeba si z toho něco vzít... :D to same je s masem a s mléčnými produkty...peac e
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Lucy Lu
# Lucy Lu 2014-08-08 23:54
Lip bych to nenapsala... ;)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Jarda
# Jarda 2015-02-16 13:06
Klobouk dolů, pod toto se též podepisuji :)
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Rodri
# Rodri 2014-08-27 12:59
Tenhle článek je samozřejmě nehorázná ptákárna a patří do kategorie "HOAX" - viz:
hoax.cz/cze/
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
DavidW
# DavidW 2014-11-19 20:55
Když jsem četl toto pojednání tak jsem v první chvíli myslel že jsem se ocitl kdesi na jiné planetě,protože člověk který je schopen napsat takové bláboly by se měl podle mého názoru vrátit zpět do první třídy pokud by to mělo vůbec nějakou cenu.
Nebudu se tady rozepisovat o principu mikrovlnné trouby,každopád ně pro všechny kteří mají pochybnosti o kvalitě pokrmů upravených v mikrovlnce: Potraviny jsou naprosto v pořádku bez jakýchkoli změn i na zmiňované molekulární úrovni a všechno co je v ůvodu napsáno jsou nehorázné nesmysly bez jakéhokoli podložení.
Pokud někoho zajímá tato problematika přikládám odkaz kde je vše srozumitelně vysvětleno a fyzikálně podloženo
www.odbornecasopisy.cz/.../
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
DavidW
# DavidW 2014-11-19 21:08
Ještě bych rád dodal ,že mikrovlnka může být skutečně životu nebezpečná v případě že by si ji někdo spletl třeba se saunou,ale tak hluboko jsme snad ještě neklesli-i když...
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
FRANTIŠEK-K
# FRANTIŠEK-K 2015-03-06 10:35
Zdravím všechny diskutující!
Víte mi lidé víme jen to co nám Bůh dovolí znát, proto pravdy Vás všech jsou pouze Vaše relativní pravdy. Skutečná pravda je jen ta Boží a k jejímu poznání vede jiná cesta než je zkoumání fizykálních jevů a měření veličin, které nám Bůh dovolil znát aby se nám žilo na Zemi lépe. Osobně jsem měl to štěstí, že ponořen v hlubokých modlitbách mne Bůh přijal do své blízkosti a dal mi nahlédnout do skutečného principu některých věcí a věřte nebo ne, tyto principy jsou především duchovní nikoliv materialistické . Poznání magnetronu nebo i nukleární bomby nám dal Bůh.
Paní Blažíčková, říká z fizykálního hlediska nesmysli, řídí se svými pocity, ale měla by se především ptát Boha, zda má ohřívat v mikrovlnce či nikoliv.
Vězte milí diskutující, je to jedno jestli používáte mikrovlnku nebo ne, stejně tak jestli jíte vařené či nevařené, naše životní dráhy jsou předem dány Boží vůlí a není v lidských silách je změnit.
Bůh s Vámi!
František Kubala
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 
 
Hany
# Hany 2015-04-09 06:26
Tento článek bych zařadil k takovým, které tvrdí - Amerika nás spasí a pomůže nám, Rusko je ďábel, polské potraviny jsou špatné, .... Těm, co preferují víru nad pravdou, bych poradil - zkuste to sami na sobě a neodvolávejte se na nepotvrzené články. Každá tepelná úprava má své výhody a nevýhody a tak jako u všeho - musí se to umět Já osobně MW používám často, preferuji ji, srovnal bych tuto úpravu s vařením v páře. Nejlepší ovesnou kaši uděláte v MW a zaručeně bez karcinogenů, což se vám při více než hodinové úpravě na plotně nemůže ani podařit. Díky tomu, považuji tuto úpravu potravin za nejzdravější.
Pokus se zaléváním kytky jsem osobně vyzkoušel na několika květinách a je to blábol.
Odpovědět | Odpovědět citací | Citovat
 

Přidat komentář

Bezpečnostní kód
Obnovit