Vzhledem k tomu, že míchaná vajíčka byla od dětství moje oblíbené jídlo, musela jsem si najít nějakou veganskou alternativu. Opět jako u "vajíčkového" salátu se nedá říct, že by se tato anabáze dala zaměnit s klasickými míchanými vajíčky, ale je to skvělé jídlo s minimem tuku a maximem bílkovin. A těch není nikdy dost 😉
Porce 2, příprava 20 minut
- 1 balení tofu natural
- 1 menší mrkev
- 2 jarní cibulky
- 10 žampionů
- 1 čl kurkumy
- 1/2 droždí (nemusí být)
- 75g rozmixovaného hedvábného tofu nebo sojového jogurtu (tofunézy)
- 2 pl slunečnicového nebo olivového oleje
- 4 vrchovaté lžíce lahůdkového droždí
- 1/2 čl černé soli
- sůl, pepř
Na oleji osmahneme cibulku, nahrubo nakrouhanou mrkev a žampiony nakrájené na plátky. Na pánev rozdrolíme droždí (můžete vynechat, ale já ho mám v tomhle jídle moc ráda) a necháme rozpustit a trochu vysmradit 🙂 Přimícháme rozdrolené tofu, kurkumu a ještě 3 minuty smažíme. Vypneme plamen a nakonec přimícháme lahůdkové droždí a sojový jogurt, nebo tofunézu. Dosolíme, dopepříme dle chuti a podáváme s celozrnným pečivem a čerstvou zeleninou.
Tak tohle mě hodně láká, akorát v popisu nevidím, kdy přidat tofunézu? Díky moc za odpověď:-)
Chybička se vloudila. Děkuji za upozornění. Už je to opravené 😉
Uvařeno, snědeno, vynikající…:) ostatně jako vše, co jsem měla možnost vyzkoušet. Kateřino, jste velmi šikovná. Moc Vám děkuji za recepty, velmi usnadňují cestu k veganství.
To jsem ráda, že chutnalo. Moc děkuji 🙂
Čo keby som len jednoducho dala to tofu na panvičku ? a pridala by som iba sol a korenie a tak? Je to možné? Ja si tak aj vajíčka robím
Moc nerozmím otázce. Jako bez zeleniny a droždí? Však udělej si to dle vlastní chuti 😉