Tak za tenhle recept se musím opravdu pochválit 🙂 Jsem z něho nadšená. Ovocné knedlíky jsem měla vždycky moc ráda, ale většinou představovaly velkou kalorickou bombu a nezdravé jídlo.
S těmihle je to ale úplně jinak. Jsou neuvěřitelně jednoduché na přípravu, 100% zdravé bez kompromisů a VY-NI-KA-JÍ-CÍ !!!! Kombinace švestek a arašídového másla je sice neobvyklá, ale velmi rafinovaná 😉
Jsou naprosto bez cukru, přidaného tuku, mouky a navíc velmi bohaté na bílkoviny. Takže si je můžete vychutnat s naprosto čistým svědomím a dobrým pocitem. Klidně i po tréninku 😉
Porce 2 velké, příprava 15 minut
- 2 odměrky Hráškového proteinu Growing naturals (vanilka nebo natural)
- 200 g ovesných vloček
- 12 zralých švestek
- 2 lžíce 100% arašídového jemného másla
- 1 lžička medu/sirupu/stevie
- skořice na posypání
Vločky rozemeleme na mouku v mixéru. Tu dáme do misky a zalijeme vřelou vody, jen tolik, aby se nasákly, ne aby byly ponořené. Necháme chvíli nabobtnat. Vznikne nám hustá kaše. K té přisypeme protein a dobře prohněteme. Výsledkem je pěkně tvárné nelepivé těsto jako modelína.
Z těsta vytvarujeme 16 stejných kuliček. Ty pak splácneme na placičku a zabalíme do ní půlku švestky. Mezitím si dáme do hrnce vařit vodu. Připravené knedlíčky vhodíme do vroucí vody a čekáme, dokud nevyplavou. Je to jen chvilička. Omáčku uděláme ze zbylých švestek, které rozmixujeme s arašídovým máslem a trošku dosladíme.
Hotové knedlíčky ještě horké dáme na talířek, polijeme omáčkou a posypeme zlehka skořicí.
Nutriční hodnoty – 1 porce | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota Kj / Kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
2902 / 690 | 35,6 | 97,6 | 16,2 |
Ahojky, bohužel nevlastním žádný protejn, dalo by se to v receptu nahradit něčím jiným? Např. vanilkovým pudinkem (práškem)?
Místo proteinu je možné použít zase rozemleté ovesné vločky. Bude to držet.
ahoj, vadilo by, kdybych místo vloček použila pohankovou nebo celozrnnou mouku? děkuji
Myslím, že by se to rozžblemcalo. Vločky mají specifickou pojivou vlastnost.
Šel by použít i jiný rostlinný protein než jen hráškový? Např. sojový?
Jinak vypadají velmi dobře, brzy se do nich pustím! 🙂
Můžeš to vyzkoušet, já je nikdy nezkoušela ze sojového, takže nemám osobní zkušenost 🙂