Dýňová pomazánka

Jedna z nejlepších pomazánek vůbec. Pro podzim jako stvořená. Ale jelikož dýně dlouho vydrží, můžeme si jí vychutnávat i v zimě. Je dietní, ale zároveň sytá a krémová. A navíc má krásnou barvu 🙂 Chuť a konzistence je hodně ovlivněna tím, jak dobrou dýni máte. Některá je šťavnatá a chuťově výrazná, jiná zase sušší a s menším aroma.

Obrázek vypůjčen od Country Life

Příprava 60 minut (včetně chladnutí), porcí 5

Dýni zbavíme semínek a nakrájíme na měsíčky i se slupkou. Dáme do pekáčku, přidáme lžíci kokosového oleje, mírně posolíme a dobře promícháme. Necháme péct při 150 stupních do změknutí (cca 20 minut), občas promícháme a hlídáme, aby se nám nepřipálila. Upečenou dýni necháme vychladnout a poté jí přendáme do větší misky. Přidáme všechny ingredience kromě semínek a důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Pokud nebyla dýně dost šťavnatá, přidáváme po troškách vodu. Ale ne moc, pomazánka by měla být krémová, ne řídká. Dosolíme dle chuti a vmícháme oba druhy semínek. Podáváme s čerstvým celozrnným pečivem. Nejlepší kombinace je s žitným chlebem.A samozřejmě s čerstvou zeleninou. Ať Vám chutná! 😉

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.

  • petra.bruknerova napsal:

    Dýňová pomazánka

  • keta napsal:

    Prosím Vás co můžu použít místo hrachového proteinu? Děkuji Keta

  • Oli napsal:

    super chutná pomazánka!


  • >