Jablečný kompot

O Vánocích se většinou podávají samé dobroty, avšak trochu hutnějšího charakteru – cukroví, řízky a další vydatné dobroty. Odlehčete svůj vánoční jídelníček tímto lehkým kompotem z jablíček s vůní hřebíčku.

Porcí 5, příprava 30 minut

  • 5 středně velkých jablek
  • 5 kousků hřebíčku
  • 1 celá skořice
  • 4 PL medu (nebo agáve sirupu)​

Jablka oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Zalijeme 750ml vody, přidáme koření a sladidlo a přivedeme k varu. Krátce povaříme, asi 2-3 minuty a stáhneme z plamene. Necháme zchladnout. Před podáváním vychladíme ještě v lednici.

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.

  • Kacka napsal:

    Jak dlouho takto vydrží? Abych veděla kdy kompot připravit:-)


  • >