Perníčkový koktejl

Včera mi poštou přišlo nové číslo časopisu fitness. Jsem jeho věrnou čtenářkou a odběratelkou. Měla jsem velkou radost a hned jsem v něm začala listovat. V rubrice "Svět koktejlů" je tento měsíc recept na proteinový koktejl s příchutí perníků. To mě zaujalo a jelikož mi zrovna ten den přišla i zásilka s novými proteiny, tak jsem vzala mixér a hned ho šla vyzkoušet! Samozřejmě recepty vždy modifikuji a zaměňuji ingredience v popisu rostlinnými alternativami. Byla to výborná svačinka! Doporučuji vyzkoušet.

Rýžový protein pomáhá urychlit regeneraci svalů.

Hřebíček a skořice jsou bohaté na mangan, minerál, který napomáhá regulaci hladiny krevního cukru a metabolizaci tuků i sacharidů.

Melasa umožňuje doplnění glykogenu a draslíku, které ztrácíme během tréninku.

Porce 1, příprava 3 minuty

  • 1/2 odměrky vanilkového rýžového proteinu
  • 1/2 odměrky čokoládového rýžového proteinu
  • 1/2 šálku vanilkového jogurtu Provamel (nebo bílý + 1/4čl vanilky)
  • 1/2 šálku vanilkového mléka – ovesné nebo rýžové (nebo natural + 1/4člvanilky)
  • 1/2 čl mleté skořice
  • 1/2 čl mletého zázvoru
  • 1/4 čl mletého hřebíčku
  • 1 čl melasy (2 PL pokud jste použili neslazený jogurt a mléko)
  • 6 kostek ledu​

Všechny ingredience dejte do mixéru, dobře rozmixujte a vychutnávejte! Neměla jsem doma mletý hřebíček, tak jsem použila dvě malé hlavičky v celku a mixovala o trochu déle a bylo to ok.

Nutriční hodnoty – 1 porce*

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

813 / 194

24,6

17,3

4,1

*Uvedené nutriční hodnoty platí při použití bílého sojového jogurtu a ovesného mléka natural.

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.


>