S touhle tyčinkou dokonale doplníte všechny potřebné živiny a energii po tréninku. Nebo si ji vezměte jako svačinku do práce na zahnání hladu. Pokud jste do teď měli problém s odoláváním nezdravým sladkostem, až ochutnáte tyhle tyčinky, rázem Vás to přejde. Je to něco mezi Deli a Margot, ale mnohonásobně chutnější! A o nutričních hodnotách nemluvě. A co je nejlepší? Jsou naprosto snadné!
5 tyčinek, příprava 10 minut, tuhnutí 40 minut
- 2 odměrky rýžového čokoládového proteinu
- 1/2 šálku ovesných vloček
- 10g mandlí
- 3 PL kokosu
- 3 čl arašídového másla
- 2 PL datlového sirupu
- 1/4 hrnku ovesného mléka
- 1 tabulka kvalitní hořké čokolády
Všechny ingredience kromě čokolády, sirupu a mléka rozdrťte v mixéru (používám sekáček s otočným nožem) na jemnou moučku. Poté přidejte mléko, sirup a nechte v mixéru dobře promísit. Ve vodní lázni si rozehřejte čokoládu v úzkém hrnku. Nespotřebujete jí určitě celou, ale je třeba aby jí bylo víc, aby se daly tyčinky dobře namočit. Než se čokoláda rozehřeje, rozdělte si směs na pět dílů (mně to vyšlo po 40g) a dobře každou propracujte rukama. Pokud by Vám směs nedržela po hromadě a drolila se, je třeba přidat ještě trochu mléka. Ale opatrně, maximálně po lžičkách! Vytvarujte tyčinky a připravte si plát alobalu na rovný talíř nebo menší prkýnko. Každou tyčinku namočte do půlky do čokolády a nechte okapat. Pak ji opatrně položte na alobal a opakujte se všemi dalšími kusy. Následně celý talíř přendejte do mrazáku, kde jste si udělali předem místo. Tam je nechte ztuhnout 20 minut. Pokud nemáte možnost dát je tuhnout do mrazáku, použijte ledničku a nechte tuhnout hodinu. Zbylou čokoládu udržujte v teple, aby neztuhla. Poté tyčinky vyndejte a znovu je namočte do čokolády, tentokrát z druhé neobalené strany a vraťte na alobal a do mrazáku na dalších 20 minut. Po ztuhnutí čokolády je rovnou můžete baštit a nebo uchovávejte v ledničce, vydrží tam až 2 týdny. Ale pravděpodobně se toho nedočkají 🙂
Nutriční hodnoty – 1 ks | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota Kj / Kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
767 / 183 | 11 | 15 | 10 |
Ahoj, mám takový dotaz. Chci si koupit na veganza store hrachový a rýžový protein, ale nemůžu se rozhodnout pro příchuť.
Nevím jestli je lepší rýžový čoko nebo vanilka a taky jestli si mám koupit hrachový natural nebo vanilku 😆 poradíš mi prosím? Ty je právě používáš do hodně receptů a je se bojím, že pak nebudou tak dobrý, když tam dam jinou příchuť a na všechny peníze nemám 😆 děkuji
Ahoj Anet, já je pořád střídám a myslím, že ani nemůžeš udělat chybu 🙂 Jsou výborné všechny. U toho rýžového záleží, jestli máš raději vanilku nebo čokoládu tak obecně. Já nedokážu říct, který je lepší 🙂
A u toho hrachového asi ten vanilkový, protože už je ochucený. Ale natural jsem také už měla a byl fajn. Třeba když si tam pak chceš sama přidávat nějakou příchuť. Ale vanilka bude asi lepší volba. Snad jsem pomohla 😉
Velmi chutné, doma jsem našla darované čokolády 70% mentolová a chilli příchuť , nóóó dává to tomu zajímavý punc i pro náročného muže / kterého mám doma / a né vždy má rád ty naše zdravé recepty ale i on chválil což je teda co říci 🙂
Opět díky za recept od Vás pro nás 🙂
Tak to mám radost! 😉 S takovou čokoládou to muselo být opravdu zajímavé…
Lepšie ako kupované..výborný recept 🙂
Ten recept vypada luxusne ale mam dotaz muzu použít normální čokoládový protejn? Misto ovesneho mleka treba mandlové nebo treba kokosové a misto dárkového sirupu javorový? 😀 Ziju v Uk a některé veci tady lehce proste neseženu :/
predem dekuji za odpověď :)))
mam dotaz muzu použít normální čokoládový protejn? Misto ovesneho mleka treba mandlové a misto datloveho syrup treba javorový? 🙂 predem dekuji za odpověď recept vypada luxusne 🙂
Všechno z toho co jste napsala by mělo fungovat stejně 😉