Máte rádi sladké dezerty, ale na pečení moc nejste? Nebojte, tenhle recept je tak jednoduchý, že ho zvládne každý a hotoví jste s ním raz-dva 😉
A tak jak je jednoduchý, je také vynikající a výživný, protože obsahuje spoustu bílkovin, vlákniny a minimum tuku. Rozplývá se na jazyku! Kombinace vanilkovo-kakaového mramorového krému a banánového korpusu vás prostě dostane. Jako mě na první ochutnání 😛
Krásně vás zasytí a uspokojí chutě na sladké. Skvěle se hodí jako svačinka ke kávě nebo třeba snídaně, která na vás bude čekat ráno v lednici 😉
6 porcí, příprava 15 minut, pečení 50 minut
Korpus
- 150g jemných ovesných vloček Mornflake
- 200 g banánu
- 25 kapek vanilkové stévie Zdravý den
Krém
- 500g pevného hedvábného tofu Mori-nu (nezaměňujte za klasické hrudkovité tofu)
- 20 kapek čokoládové stévie Zdravý den
- 60g vanilkového proteinu PEScience
- 5g agarového prášku
Banán důkladně rozmačkáme vidličkou na kašičku, přidáme stévii a promícháme. Přidáme ovesné vločky a důkladně celou směs promísíme. Pak ji rovnoměrně pomocí lžíce rozetřeme do dortové formy (20 cm průměr) vyložené pečícím papírem a vytvoříme i cca 1,5 cm vysoký okraj.
Připravený korpus dáme péct do trouby na 200 stupňů na 15 minut.
Mezitím si připravíme krém. 350g tofu rozmixujeme dohladka s proteinem a 3,5g agarového prášku. 150g tofu rozmixujeme zvlášť s kakaovým práškem a 1,5g agarového prášku a stévií.
Předpečený korpus vyndáme z trouby a naplníme ho vanilkovým krémem. Na něj dáme kakaový a pomocí lžíce ho nerovnoměrně zapracujeme, aby nám vzniklo mramorování. Povrch zahladíme stěrkou a dáme celý dort zpátky do trouby, kde ho pečeme dalších 30-40 min., dokud povrch nepopraská a lehce nezhnědne.
Pak ho vyndáme z trouby, necháme vychladnout při pokojové teplotě a následně vychladíme v lednici.Nechte si chutnat 😉
Předpečený korpus vyndáme z trouby a naplníme ho vanilkovým krémem. Na něj dáme kakaový a pomocí lžíce ho nerovnoměrně zapracujeme, aby nám vzniklo mramorování. Povrch zahladíme stěrkou a dáme celý dort zpátky do trouby, kde ho pečeme dalších 30-40 min., dokud povrch nepopraská a lehce nezhnědne.
Pak ho vyndáme z trouby, necháme vychladnout při pokojové teplotě a následně vychladíme v lednici.
Nechte si chutnat 😉
Nutriční hodnoty – 100g | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota Kj / Kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
575 / 137,6 | 11,2 | 16 | 3,2 |
Dobry den Katy,
Objevila jsem vas nedavno na youtube uplnou nahodou a velmi si vas oblibila.
Chci rici,ze mam k vam velky obdiv za to co jste dokazala a vubec ,ze jste tak vytrvala a cilevedoma.
Vas obchod je super!Preji hodne stesti mnoho stalych klientu a zakazniku v obchode!
Liba Skachova