Pita je arabský chléb v podobě placky, ze které se dá udělat kapsa a tu naplnit, čím vás napadne. A napadlo by vás udělat ji na sladko? A proč ne, je to vynikající snídaně, která rozbije vaši rutinu a skvěle si na ní pochutnáte. Krásně křupe a zasytí 😉
2 porce, příprava 20 minut
- 2 celozrnné pity Alnatura (Globus)
- 1 střední jablko
- ½ čl skořice
- 1 čl kokosového oleje
- 2 Pl rozinek
Tofu tvaroh
- 1 balení tofu natural Sunfood
- 100 ml mandlového mléka
- 40 kapek citrónové stévie Zdravý den
- šťáva z ½ citrónu
- 1 čl vanilkového extraktu nebo ½ čl vanilkových semínek
Předehřejme si troubu na 200 stupňů.
Jablko oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky, promícháme se skořicí a restujeme na pánvi na kokosovém oleji.
Pita chleby přepůlíme opatrně nožem nebo kolečkem na krájení pizzy, aby se nepotrhaly, a dáme je ohřát a lehce opéct z obou stran na pánev na sucho.
Mezitím si připravíme tofu tvaroh jednoduše tak, že všechny ingredience důkladně umixujeme do hladka. Do něj vmícháme rozinky.
Ohřáté půlky pita chleba opatrně rozevřeme na kapsu a vetřeme dovnitř lžící tofu tvaroh s rozinkami a naplníme orestovanými skořicovými jablíčky.
Takto připravené je ještě vložíme na pár minut do předehřáté trouby, aby se ohřály a zapekly i s tvarohem a byly ještě křupavější a lahodnější!
Podáváme nejlépe s indickým kořeněným čajem slazeným třeba vanilkovou stévií s mandlovým mlékem.
Nutriční hodnoty – 1 porce | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota Kj / Kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
1755 / 418 | 21,9 | 59,1 | 10,5 |