Voňavá ovesná kaše s dýní a kořením

Taky milujete dýni? A už jste ji zkoušeli na sladko? Vynikající je jako přísada do ovesné kaše, které dodá krásnou barvu, krémovou konzistenci a objem, což potěší velké jedlíky ☺ Když ji navíc doplníte rozinkami, ořechy a voňavým kořením, stane se rázem z obyčejné snídaně nevšední požitek!

kase-s-rozinka-korenim-a-dyni

1 porce, příprava 10 minut, vaření 10 minut 

podzimni-ovesna-kase

Dýni uvaříme do měkka a rozmixujeme. Vločky promícháme v kastrůlku s kořením, rozinkami, přidáme dýňové pyré, stévii a vodu. Promícháme a vaříme na mírném plamenu pod pokličkou, dokud kaše není krémová. Přilijeme ještě trochu vřelé vody, pokud by byla moc hustá, a na závěr vmícháme protein.

Kaši přendáme do misky, ozdobíme oříšky, pekanovým máslem a podáváme hotovou voňavou dobrotu rovnou teplou do bříška.

dynova-ovesna-kase

Nutriční hodnoty – 1 porce

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

2167 / 561

27

61

20,9

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.


>