Na Velikonoce jsem se vždy těšila už jen kvůli téhle nádivce. I když jí máma udělala dva velké plechy, nikdy jí nebylo dost a jen se po ní zaprášilo. Když jsem ale nyní přemýšlela, jak takovou nádivku udělat, aby byla zdravá, zdálo se mi to z počátku jako nemožný úkol. Vždyť je to jen velké množství vajec, bílé pečivo a uzené maso! Zdravé v tom byly snad jen ty kopřivy. A ty zase bohužel letos na Velikonoce ještě ani nerostou. Chvíli jsem si s tím lámala hlavu, hledala na internetu a nakonec jsem inovativní recept na nádivku dala dohromady!
8 kousků (menší pekáček), příprava 20 minut, pečení 20 minut
Troubu předehřejte na 180. Rohlíky nakrájejte na kostičky, zalijte teplým mlékem a nechte napučet. Na kostičky nakrájejte také marinované tofu či tempeh. Bylinky nasekejte na jemno, kopřivy krátce spařte horkou vodou a pomocí sekáčku nasekejte. Polentu smíchejte s bujónem, vším kořením a zalijte 1 litrem studené vody. Dobře rozmíchejte a v míse spojte všechny ingredience dohromady. Vlijte hotovou směs do pekáčku a vložte do předehřáté trouby a pečte 50-60 minut dozlatova. Nechte zcela vychladnout a nakrájejte na kousky. Podávejte s přílohou - nejlépe se hodí čerstvá zelenina.
Super recept….na 1x sa super podarila….pridala som na sucho ogrilované šampióny, použila čerstvý špenát a smažený tempeh, pridala som aj morsku riasu Kombu…..recept – s ktorým sa dá fantazírovať…..manžel sa rozhodol nabudúce pridať aj nasekané vlašské orechy, taaaak sa veľmi teším…….zemiakový šalaát k tomu a mňamky mňam ….. 🙂