Rýžový krém s jablkem a karobem

Když potřebujete v odpoledních hodinách zahnat menší hlad a doplnit energii, není nic lepšího než vychlazený obilný krém s ovocem. Tenhle je navíc s přídavkem proteinu, takže se skvěle hodí i jako potréninková svačina. Neobsahuje žádný tuk, takže ho ocení i ti, co si hlídají linii. No a chutná moc dobře!

ryzovy-krem-s-jablkem-a-tvarohem

Ingredience na 2 porce

Kaši promícháme v mističce s proteinem, zalijeme mlékem s vodou, přidáme stévii a znovu důkladně promísíme, aby nezůstaly cucky. Dáme na půl hodiny do ledničky nabobtnat a vychladit. Když směs z ledničky vyndáme, rozmixujeme ji tyčovým mixérem dohladka. Jablíčko oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a ozdobíme s ním krém. Posypeme karobem a můžeme podávat! Dle chuti a fantazie můžete ještě přidat třeba kokos nebo plátky mandlí.

Nutriční hodnoty – na 1 porci

Energetická hodnota kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

234

10,6

45,4

1,5

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.


>