Mrkvový dort je jeden z nejlepších dezertů. Vláčný, skořicový, se sladkou polevou a taky díky němu dodáme tělu utajenou porci zeleniny! Ale co když na něj máme chuť hned po ránu? A zároveň milujeme ranní kaše? I tak to jde! Pojďme na ni☺️.
Ingredience na 1 porci
Kaše
30 g ovesných vloček
50 g na jemno nastrouhané mrkve
15 g mletých ořechů
15 g rozinek
špetka soli
lžička skořice
Na krém
100 g hedvábného tofu
lžička skořice
Vločky smícháme se solí a skořicí. Večer zalijeme vodou a necháme do rána odstát. Ráno do kastrůlku přidáme mrkev, oříšky, rozinky (pokud nemáme rádi, vyměníme za goji, datle,...) a dle hustoty přidáváme vodu a vaříme. Kaši můžeme dosladit, ale rozinky trochu té sladkosti vždy pustí. Ingredience na krém rozmixujeme s vodou/mlékem tyčovým mixérem. Hotovou kaši přelijeme do oblíbené misky a dozdobíme krémem a poté dle chuti - oříšky, ovoce, ořechové máslo!
TIP: Pokud bychom chtěli nahnat více bílkovin, můžeme přidat do krému protein.
Nutriční hodnoty – na 1 porci kaše s krémem bez zdobení | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota kJ / Kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
1372 / 328 | 12 | 34 | 15 |