Doufám, že se mezi vámi najdou milovníci skořice, protože tato snídaně rozvoní skořicí celý dům! Skořice svou chutí doplní téměř každý sladký pokrm a ve slavném banánovém chlebu nesmí chybět.
A co nám zaručí krémovost a výjimečnost kaše? Dnes to bude pár gramů pudinkového prášku, díky kterému bude mít nadýchanou konzistenci.
Ingredience na 1 porci
30 g ovesných vloček
špetka soli
lžička skořice
lžička kokosové mouky (5 g)
10 g pudinkového prášku
60 g banánu
15 g ořechového másla
Vločky nasypeme do hrnce. Přidáme sůl, skořici a kokosovou mouku. Zalijeme vodou a vaříme, dokud kaše nezačne houstnout. Přibližně 50 g banánu rozmačkáme a přidáme do kaše. Dle chuti dosladíme flavdrops. Na mírném plameni vaříme kaši a v hrníčku rozmícháme puding prášek s trochou vody. Na závěr ztlumíme plamen a vlijeme puding do kaše. Chvíli povaříme a servírujeme. Kaši dozdobíme zbylým banánem, skořicí a pořádnou porcí ořechového másla.
TIP: Pokud máte po ránu více času a chcete si se snídaní vyhrát, můžete banán opéct na sirupu a skořici a následně kaši dozdobit. Banán na pánvi krásně změkne, opeče se a vytvoří jemný karamel. No počkejte si na tu vůni!
Nutriční hodnoty – na 1 porci s 15 g Banana Bread máslem | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
312 | 7 | 45 | 10 |