Největší problém při plném plechu skořicových rolek je udržet se a nesníst celý plech najednou. Tuto jednoporcovku si ale asi natolik oblíbíte, že vám jen jedna stačit nebude! Skořicové rolce nikdo nedokáže říct ne, tak proč si je neudělat ještě ve zdravější verzi? Na chuti to nepoznáte, přísahám! Rozvoní celý dům a možná i sousedi budou chtít ochutnat.
Ingredience na 1 porci
Na rolku
30 g hladké mouky
lžička skořice
lžička prášku do pečiva
5 g kokosového oleje
7 g sirupu
10 ml rostlinného mléka
10 g ořechového másla
borůvky
5 g kokosového cukru
Na krém
80 g silken tofu
citronová šťáva
V jedné misce smícháme mouku, prášek do pečiva a skořici. Ve druhé misce olej, sirup, mléko a pár kapek flavdrops. Obě misky smícháme dohromady a prohněteme těsto. Pokud se nám lepí, přidáme trochu mouky. Vyválíme dlouhý, asi 5 cm široký pás. Naneseme na něj borůvky a ořechové máslo. Stočíme těsto do rolky. Posypeme kokosovým cukrem. Můžeme vložit například do formy na muffiny a pečeme asi 15 minut při 200 stupních. Na krém vyšleháme hedvábné tofu s kapkou citronu a proteinem.
TIP: Pokud chcete obměnu náplně, můžete použít například marmeládu nebo zvolit náplň ze skořice a sirupu. A co třeba maková náplň!?
Nutriční hodnoty – na 1 rolku s krémem | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
331 | 19 | 33 | 12 |