Cizrna opět na scéně! Ale tentokrát v makovém kabátku s vůní citronu. A jestli je tohle buchta pro vás? Říká se, že jsou dvě skupiny lidí. Jedna, která mák nenávidí a druhá, která mák miluje. Má odpověď je jasná. Pokud patříte do té milující, zapněte troubu a jdeme rovnou na to!
Ingredience na 3 porce
240 g cizrny z plechovky
30 g proteinového prášku
10 g kokosového cukru
20 g máku
10 g vanilkového pudinkového prášku
šťáva z půlky citronu
6 g citronové kůry
125 ml vody
lžička prášku do pečiva
stéviové kapičky (nemusí být)
Cizrnu důkladně propláchneme. Přidáme vodu, ořechové máslo a promixujeme dohladka. Smícháme protein, kokosový cukr, pudink, mák, citronovou kůru a prášek do pečiva. Vmícháme do rozmixované cizrny. Přidáme citronovou šťávu a můžeme dle chuti dosladit stévií. Na závěr na buchtu naskládáme oblíbené ovoce a dáme péct asi na 35 minut při 200 stupních, jak se říká, “dozlatova”.
TIP: Pokud nemáte formu srdíčka, doporučuji udělat na menší plech a nakrájet na drobnější řezy. Buchta bude křehká, velké kusy by se mohly lámat. Doporučuji na závěr doplnit o svěží jogurt 🙂
Nutriční hodnoty – na 1 srdíčko (1 porce ze 3) bez ovoce | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
244 | 14 | 16 | 12 |