Pokud bych si měla vybrat v kombinaci s arašídovým máslem jedno ovoce, bude to jablko. Společně se tak krásně doplní, že můžeme mluvit o chuťovém nebi. Dnešní recept bude právě tomuto nebi věnovaný a doplníme ho o křupavý kokosový košíček.
Ingredience na 4 kousky
40 g kokosové mouky
30 g hladké mouky
100 g hedvábného tofu
1 porce Vegavajo (10 g)
100 g jablečného pyré
30 g sypké PB2
Na ozdobení:
Nejprve si nachystáme dle návodu jedno Vegavajo. Hedvábné tofu společně s pár kapičkami stévie rozmixujeme na krém. Smícháme kokosovou mouku, protein a hladkou mouku. Přidáme hedvábné tofu a Vegavajo. Společně uhněteme těsto. Vytvoříme košíčky a necháme péct asi 25 minut na 200 stupních.
Hotové košíčky vyklopíme a necháme vychladit. Potom je naplníme jablečným pyré a PB2 smíchanou s vodou. Na závěr je můžeme ozdobit například čoko dropsy.
TIP: pokud nemáte formy na košíčky, můžeme použít na muffinky.
Nutriční hodnoty – na 1 naplněný košíček | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota (kcal) | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
156 | 13 | 18 | 4 |