Ať už to byla cuketa, jablko nebo mrkev, kaše se dá doplnit a vyšperkovat opravdu téměř vším. A co s ní udělá dýňové pyré? Vykouzlí dokonalou jemnost a celkové chuti dodá pořádné grády. A taky nám vytvoří obří porci, pro velké jedlíky 🙂
Ingredience na 1 porci
- 100 g dýně
- 30 g proteinové kaše
- 20 g Reflex proteinu
- malá špetka muškátového oříšku
- 5x hřebíček
- sladidlo (stévie, erythritol, čekankový sirup…)
Na ozdobení:
- hruška (nebo jablko)
- skořice
- lískové oříšky
- goji (kustovnice čínská)
- Vego lískooříšková pomazánka
- sirup (např. datlový)
Dýni oloupeme, nakrájíme na menší kousky a povaříme do měkka společně s hřebíčkem. Směs na kaši smícháme s proteinem a muškátovým oříškem, zalijeme vodou, zamícháme a necháme odstát, než se dýně dovaří. Z hrnce slijeme vodu a jednoduše dýni rozmačkáme. Přidáme proteinovou směs a vaříme do požadované konzistence. Přidáme oblíbené sladidlo, pokud je kaše málo sladká.
Hrušku nakrájíme a chvíli podusíme s vodou na pánvi. Až se nám voda vypaří, zasypeme skořicí a přidáme trochu sirupu. Hruška nám zkaramelizuje a opeče se do křupava.
Nutriční hodnoty – na 1 porci bez zdobení | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota (kcal) | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
218 | 21 | 27 | 3 |