Kombinace jablek a skořice se nikdy neomrzí a podle mě se vždy všem zavděčí! Navíc mi umí vykouzlit podzimní náladu. 🙂 Když vám jablka a skořice provoní celý dům, je to něco dokonalého a dnes tady pro vás mám recept na super jednoduché muffiny, jen z pár ingrediencí, nabité živinami, nadýchané a hlavně s neodolatelnou ,,podzimní” chutí!
Muffiny jsou opravdu jednoduché, ale zato neskutečně dobré. Pokud byste chtěli bezlepkovou verzi, pouze vyměňte vločky za nějaké bezlepkové a je vyřešeno! Také můžete přidat nebo vyměnit oříšky za jiné, které máte rádi, nebo přidat například brusinky, či jiné sušené ovoce. Nápadům se meze nekladou!
Ingredience na 12 muffinů
100 g hladké pohankové mouky
100 g jemných ovesných vloček
20 g vanilkového proteinu
10 g cejlonské skořice
30 g kokosového cukru
150 g očištěných jablek
40 g kokosového oleje
35 g crunchy mandlového másla (nebo jiné oříškové máslo)
1 čl prášku do pečiva
¼ čl jedlé sody
20 g mandlí
40 g pekanových ořechů
250 ml vody
Ve větší misce jsem smíchala mouku, vločky, protein, skořici, cukr, prášek do pečiva a sodu, potom jsem vmíchala na kostičky nakrájená jablka. Ve druhé mističce jsem rozehřála kokosový olej, který jsem smíchala s máslem a vše jsem promíchala se sypkými ingrediencemi ve větší míse, postupně jsem přilévala vodu.
Nakonec jsem vmíchala nasekané oříšky (trochu jsem si jich nechala na posypání) a těsto jsem rozlila do 12 formiček na muffiny. Každý muffin jsem posypala nasekanými oříšky a dala je péct na cca 20-30 min při 180°C.
Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty – na 1 muffin | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota (kcal) | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
163 | 5,2 | 14,9 | 8,7 |