Jablečné muffiny se skořicí

Kombinace jablek a skořice se nikdy neomrzí a podle mě se vždy všem zavděčí! Navíc mi umí vykouzlit podzimní náladu. 🙂 Když vám jablka a skořice provoní celý dům, je to něco dokonalého a dnes tady pro vás mám recept na super jednoduché muffiny, jen z pár ingrediencí, nabité živinami, nadýchané a hlavně s neodolatelnou ,,podzimní” chutí!

Muffiny jsou opravdu jednoduché, ale zato neskutečně dobré. Pokud byste chtěli bezlepkovou verzi, pouze vyměňte vločky za nějaké bezlepkové a je vyřešeno! Také můžete přidat nebo vyměnit oříšky za jiné, které máte rádi, nebo přidat například brusinky, či jiné sušené ovoce. Nápadům se meze nekladou!

apple-cinnamon-muffins

Ingredience na 12 muffinů

  • 100 g hladké pohankové mouky

  • 100 g jemných ovesných vloček

  • 20 g vanilkového proteinu

  • 10 g cejlonské skořice

  • 30 g kokosového cukru

  • 150 g očištěných jablek

  • 40 g kokosového oleje

  • 35 g crunchy mandlového másla (nebo jiné oříškové máslo)

  • 1 čl prášku do pečiva

  • ¼ čl jedlé sody

  • 20 g mandlí

  • 40 g pekanových ořechů

  • 250 ml vody

apple-cinnamon-muffins-detail

Ve větší misce jsem smíchala mouku, vločky, protein, skořici, cukr, prášek do pečiva a sodu, potom jsem vmíchala na kostičky nakrájená jablka. Ve druhé mističce jsem rozehřála kokosový olej, který jsem smíchala s máslem a vše jsem promíchala se sypkými ingrediencemi ve větší míse, postupně jsem přilévala vodu.

Nakonec jsem vmíchala nasekané oříšky (trochu jsem si jich nechala na posypání) a těsto jsem rozlila do 12 formiček na muffiny. Každý muffin jsem posypala nasekanými oříšky a dala je péct na cca 20-30 min při 180°C.

Dobrou chuť!

Nutriční hodnoty – na 1 muffin

Energetická hodnota (kcal)

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

163

5,2

14,9

8,7

O autorovi

    Eliška Lossmannová

    https://www.instagram.com/_with.ella/


    >