Smlsněte si na zdravé zmrzlině bez tuku. Obsah proteinů z ní dělá skvělou svačinku po tréninku v období parného léta. Skořice navíc podporuje metabolismus. Takové nanuky si můžete udělat doma a nezabere Vám to nijak moc času. Můžete použít ovoce, jaké je zrovna v sezóně a které máte rádi. Hodí se banány pro čokoládové, vanilkové nebo jiné "smetanové" varianty nebo pak jahody, maliny, kiwi, ananas pro "vodové" ovocné varianty. Skořicová je má nejoblíbenější. A právě na tu zde máme recept.
Zmrzlinu má rád snad každý, zvlášť když se venku pohybuje teplota kolem třicítky a slunce praží ostošest, je po ní velká poptávka. I když nemá coby dietní pokrm dobrou pověst, tenhle recept Vás přesvědčí o opaku. Skvělý požitek zaručen. Šikovné je pořídit si formičky přímo na nanuky nebo se také dají použít silikonové formičky na muffiny.
Porcí 6, příprava 15 minut, mrznutí 3 hodiny
- 1 1/2 banán
- 150g bílého sojového jogurtu
- 2 odměrky vanilkového nebo čokoládového proteinu
- 2 čl skořice
- 1/2 čl xantanové gumy
- 12 kapek stevie
Banán rozmačkáme vidličkou, smícháme s jogurtem a ostatními ingrediencemi. Nakonec dosladíme stevií nebo můžeme použít agáve sirup.
Hotovou směsí naplníme formičky a dáme důkladně zmrazit na několik hodin. Když nanuk vyndáme z mrazáku, dáme ho na několik vteřin pod proud horké vody, aby povolil. Pak nám půjde snadno vyndat/vyklopit z formičky.
Nutriční hodnoty – 1 ks | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota Kj / Kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
296 / 70,5 | 7 | 9,6 | 0,8 |