Pro silvestrovské jazýčky přináším super originální recept v podobě plněných taštiček, nebo chcete-li, kapsiček. Budeme pracovat s čočkovou moukou, která není tak typická, ale v kuchyni se určitě neztratí. Volbu náplně jsem nechala libovolnou - aneb, co hrdlo ráčí a lednice nabízí.
Ingredience na 5 kousků
- 60 g čočkové mouky
- 60 g hladké mouky
- 10 ml oleje
- 10 g Vegavaja
- 50 ml vody
Nejprve smícháme 10 g veganského vajíčka (Vegavajo) s 20 ml vody. Necháme odpočinout a mezitím promícháme čočkovou mouku s hladkou. Následně přidáme vege vajíčko, 10 ml oleje a dle hustoty těsta dolejeme asi 30 ml vody. Těsto zabalíme a necháme odpočinout v lednici alespoň 30 min. Pokud máme tvořítka na taštičky, vykrojíme příslušné kolečko, naplníme náplní a zaklapneme. Pokud nemáme, tak pouze vykrojíme kolečko, dáme náplň, přeložíme napůl a vidličkou spojíme. Hotové taštičky dáme do vroucí vody a vaříme, dokud nevyplavou. Na závěr můžeme dozdobit salátkem a zasypat například slunečnicovými semínky a lahůdkovým droždím.
TIP: Pokud si nevíte rady s náplní, doporučuji avokádo, jakýkoliv veganský salám, nebo např. sušená rajčata a bazalkové tofu.