Také máte jako já rádi večerní posezení? V létě na terase nebo zahradě, v příjemné společnosti s nějakou dobrotou? Tenhle italský předkrm se k těmhle příležitostem hodí přímo dokonale. Pokud už jste dělali kešu mozzarelu, doporučuji vyzkoušet jí společně s těmihle pečenými paprikami místo oliv a sušených rajčat. Skvěle spolu ladí a je to výborná obměna. Anebo třeba s naloženým bylinkovým tofu či jakýmkoli jiným rostlinným sýrem, který máte rádi. Přidejte salát a na kousky nakrájené pečivo nebo krekry. Pro ty co mají rádi ještě skleničku bílého vína. Teď už se jen rozplývejte a pomalu vychutnávejte tuhle souhru chutí…
Příprava 5 minut, pečení 1 hodina
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 2 stroužky česneku
- sůl
- 8 lístků bazalky
- olivový olej
Předehřejeme troubu na 170 stupňů. Papriky očistíme, vykrojíme jádřince a odkrájíme bílé blanky. Rozkrájíme podélně na osminky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Připravíme si alobal, na který rozložíme papriky, posolíme, poklademe česnekem a zabalíme do alobalu jako balíček. Ten vložíme do trouby a pečeme 50 minut. Balíček vyndáme, rozbalíme a necháme papriky péct ještě 10 minut odkryté, aby se hezky ogrilovaly. Když získají hezkou barvu (pozor, aby se slupka nespálila) vyndáme je, přendáme do misky, přimícháme k nim nasekanou bazalku, zakápneme olejem (nemusí být) a dáme vychladnout do ledničky. Když se papriky v ledničce proleží, krásně se propojí všechny chutě.