Když jsou venku parna, ani nemáme chuť na hutná teplá jídla. Přesto je důležité dodat tělu dostatek živin a energie. Quinoa nás zásobí kvalitními sacharidy i bílkovinami a avokádo s olivami zastoupí zdravé tuky. K tomu dávka čerstvé barevné zeleniny plné vitamínů a minerálů a máme výživný a zdravý pokrm, který je lehký, zasytí, osvěží a skvěle chutná. Jako letní oběd nebo večeře Vám určitě bodne. A hotový je raz-dva.
Porce 3-4, příprava 30 minut
Quinou uvaříme do měkka v 0,5l vody s kořením würzl. Přibližně 15 minut. Mezitím si do mísy na drobno pokrájíme okurku, olivy, cherry rajčátka na čtvrtinky, avokádo na kostičky. Cibuli nasekáme na jemno, propláchneme horkou vodou, vymačkáme a přidáme k zelenině.
Nakonec přidáme uvařenou quinou, z citrónové šťávy a agáve sirupu uděláme zálivku a vše jemně promícháme. Podáváme hned mírně teplé nebo dáme vychladit do lednice. Pro zvýraznění chuti podáváme posypané nasekanou pažitkou.
Nutriční hodnoty – 1 porce (1/4) | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota kJ / kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
1454 / 346 | 10,4 | 49 | 12 |