Pokud nevíte, co udělat na rychlý oběd, špízy jsou vždy záchrana. Sáhneme po zelenině, kterou máme zrovna doma a doplníme o super dip ze sušených rajčat à la caprese.
Ingredience na 1 porci
Na špíz:
100 g seitan by Katy
cherry rajčata
paprika
cibule
lžíce sójové omáčky
lžička grilovacího koření
lžička hořčice
Dip:
75 g hedvábného tofu
2 sušená rajčata
4 lístky bazalky
lžička citronové šťávy
bylinková sůl
Smícháme sójovou omáčku, koření a hořčici. Přidáme trochu vody a vložíme na plátky nakrájený seitan a zeleninu. Pořádně promícháme. Napícháme na vidlici a pečeme 20 minut při 200 stupních.
Ingredience na dip rozmixujeme. Sůl přidáme až na závěr dle chuti. Sušená rajčata jsou sama o sobě slaná, tak ať si celý dip nepřesolíme. Servírujeme s oblíbenou přílohou.
TIP: Při přípravě seitanu vytvarujte spíše tvar trubičky/klobásky než placky. Bude se vám pak lépe krájet a napichovat na vidlici.
Nutriční hodnoty – na 1 porci s dipem bez přílohy | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota kJ / kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
1176 / 281 | 40 | 22 | 4 |