Ovesná kaše je láska sama o sobě, ale už jste si ji zkusili někdy zapéct? JE TO DOKONALOST! Asi taková, že nevím co víc k tomu dodat, tak se rovnou pustíme do receptu na tohle podzimní jablečné nebe!
Ingredience na 1 porci
50 g ovesných vloček
5 g maca prášku
100 g cukety
500 ml mandlového mléka + vody
150 g jablka (bez jadřince)
hrubší sůl
kokosový olej (na vymazání formy)
borůvky (případně jiné ovoce, nebo můžete vynechat)
navrch mandlové mléko, oříšky, oříšková másla (doporučuju Cashew&Pecans od R3ptle)
V mističce jsem smíchala vločky, protein, maca prášek a vše vysypala do kastrůlku. K tomu najemno nastrouhala cuketu a vše zalila mlékem, přidala pár vanilkových kapek stévie a vše pořádně rozmíchala. Takto jsem uvařila kaši, do které jsem poté vmíchala nakrájená jablka, skořici a trochu hrubé soli.
Kaši jsem nalila do formy vymazané kokosovým olejem a na vrch vyskládala ještě plátky jablka a borůvky, posypala jsem ji trochou skořice a přidala ještě špetku soli.
Takto jsem ji dala péct na 200°C po dobu cca 20-30min (záleží jak moc ji chcete mít zapečenou).
Dobrou chuť!
TIP: Stejně tak připravuji svou apple cake oatmeal #dokrabicky, akorát ji nedám zapéct, ale rovnou do skleničky. Posypu skořicí nebo skořicovým cukrem, solí a dám ji vychladnout a ztuhnout do ledničky. To je pak totální DOKONALOST!!! A navíc ready to go 🙂