Citronová srdíčka s mákem

Cizrna opět na scéně! Ale tentokrát v makovém kabátku s vůní citronu. A jestli je tohle buchta pro vás? Říká se, že jsou dvě skupiny lidí. Jedna, která mák nenávidí a druhá, která mák miluje. Má odpověď je jasná. Pokud patříte do té milující, zapněte troubu a jdeme rovnou na to!

citronova-srdicka-s-makem

Ingredience na 3 porce

citronova-srdicka-s-makem-protein-stevie-maslo-kokosovy-cukr

Cizrnu důkladně propláchneme. Přidáme vodu, ořechové máslo a promixujeme dohladka. Smícháme protein, kokosový cukr, pudink, mák, citronovou kůru a prášek do pečiva. Vmícháme do rozmixované cizrny. Přidáme citronovou šťávu a můžeme dle chuti dosladit stévií. Na závěr na buchtu naskládáme oblíbené ovoce a dáme péct asi na 35 minut při 200 stupních, jak se říká, “dozlatova”.

citronova-srdicka-s-makem-a-merunkami-se-lzickou

TIP: Pokud nemáte formu srdíčka, doporučuji udělat na menší plech a nakrájet na drobnější řezy. Buchta bude křehká, velké kusy by se mohly lámat. Doporučuji na závěr doplnit o svěží jogurt 🙂

Nutriční hodnoty – na 1 srdíčko (1 porce ze 3) bez ovoce

Energetická hodnota kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

244

14

16

12

O autorovi

    Amálie Foltýnová

    Amy byla od malička vedena ke sportu a pohybu a časem si našla vášeň také ke zdravé stravě. Samozřejmě nic nebylo ze dne na den. Ke správně vybalancovanému zdravému stylu vedla dlouhá cesta, ale teď je nedílnou součástí jejího života. Krom fitka nebo domácího posilování miluje jógu, dlouhé procházky a péči o tělo jak fyzicky, tak psychicky. A co má úplně nejraději? Plný talíř barev vyvážené stravy a spokojeného bříška k tomu!


    >