Lesní plody jsou pro tenhle koláč jako stvořené! Tohle maličkaté ovoce je nabité energií a chutí. Především vyniká vysokým obsahem antioxidantů a vitamínů, které jsou pro Vás skutečně dobré! 🙂 Jejich fialovo-růžová, výrazná barva Vám vymaluje úsměv a zaručeně si pochutnáte. V sezóně je můžete mít čerstvé, přes zimu vytáhněte mražené z lednice.
A v jaké podobě je mám já nejraději? Kromě čerstvých s tvarohem je miluju na borůvkovém koláči! Vzpomínám na dětství, kdy nám je babička v létě pekla jeden za druhým a my se po nich mohli utlouct. Pravda, pravda, to byla samá bílá mouka, cukr, máslo… :-/ Pro zdraví nic moc. Ale co z tohohle koláče dělalo TEN výborný koláč? Právě ty vynikající a zdravé borůvky, maliny, ostružiny, rybíz!
Takže stačí nahradit nezdravé ingredience zdravými a můžeme si pochutnávat stejně nebo možná i více jako od babičky 😉 Mrkněte na to, jak jsem tuhle výzvu pojala já! 🙂
8 porcí, příprava 10 minut, pečení 40 minut
- 80+10g ovesných vloček Mornflake
- 60g kokosové mouky
- 2 čl datlového sirupu
- 250g bílého sojového jogurtu Sojade
- 20k malinové stévie Zdravý den
- 200g lesních plodů
- 1 lžíce kokosového oleje Viridian
- 20g strouhaného kokosu
- 1 PL kokosového nebo třtinového cukru
Vločky (kromě 10g) smícháme s kokosovou moukou, jogurtem, půl hrnkem vody, sirupem a stévií. Vzniklé těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a rozetřeme. Na něj navrstvíme lesní plody a posypeme drobenkou z kokosu, zbylých vloček, oleje a cukru.
Dáme péct do vyhřáté trouby na 190 stupňů na 40 minut.
Necháme vychladnout, rozdělíme na 8 kousků a pochutnáváme si 🙂 Ideální snídaně plná vlákniny a zdravých sacharidů!
Nutriční hodnoty – 1 ks | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota Kj / Kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
546 / 130 | 4,5 | 13,8 | 4,8 |
Konečne som si našla čas a vyskúšala 🙂 Je to výborné a tak doporučujem aj na mojej stránke v novej rubrike [url]http://www.engros.sk/?recepty,94[/url]