Tenhle dort je snadný rychlý a velice chutný. Zvláště pro ty, kteří mají rádi spíš vláčné dorty než suché buchty. A ten krém na něm je přímo návykový! Skvěle poslouží jako snídaně, protože Vám díky kvalitním sacharidům dodá energii na celé dopoledne 🙂
Porcí 8, příprava 30 minut, pečení 50 minut
Korpus
- 1/3 hrnku vhodného oleje na pečení (sezamový, slunečnicový)
- 2/3 hrnku jablečného pyré
- 100g medu nebo sirupu
- 3 mrkve
- 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 čl kypřícího prášku
- 1/2 čl soli
- 2 čl skořice
- 1/4 čl muškátového oříšku
Krém
- 1 hrnek kešu natural
- 1/2 hrnku kokosového mléka
- 5 datlí
Předehřejte si troubu na 180 stupňů. V míse smíchejte všechny suché ingredience, v druhé míse zase ty suché. Dobře promíchejte a přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev. Dortovou formu vyložte pečícím papírem nebo vymažte a vysypte hrubou moukou. Těsto do ní nalijte a pečte v předehřáté troubě 40-50 minut. Zkontrolujte špejlí, zda je těsto dobře propečené. Po dopečení ho nechte ve formě zcela vychladnout.
Zatímco se peče těsto, připravte si krém. V sekáčku rozmixujte všechny ingredience dohladka a nechte ztuhnout v ledničce.
Když je korpus vychladlý, přendejte ho na talíř, nebo tác a celý potřete krémem. Můžete ještě ozdobit oříšky a kakaem nebo skořicí.
Celý dort nechte odležet v ledničce pár hodin, nejlépe však přes noc.
Prosím přidat do jídelníčku:-)
To jo také by mě zajímalo, na coa kolik převést BP, SP 🙂