Ne každý to ví, ale oreo sušenky jsou nezáměrně veganské. Samozřejmě ne nijak zdravé. Ale jednou za čas, pro potěšení dušičky, proč si jednu (nebo pár :-)) nedat? 😉
Anebo když už jsme v tom, co si z nich rovnou udělat dortík! Pokud máte rádi sladké, tak si opravdu přijdete na své. Ale použitím tofu a proteinového prášku mu přidáme alespoň bílkoviny, díky kterým to bude sytá a výživná chuťovka!
Porce 4, příprava 20 minut, pečení 70-80 minut
Korpus
- 150 g oreo sušenek
- 100 g banánu
Krém
- 250 g banánu
- 400 g tofu natural Sunfood
- 250 g bílého sojového jogurtu
- 100 ml mandlového mléka
- 70 g proteinu LIV body vanilkový narozeninový dort
- 20 g vanilkového pudinkového prášku
- 50 kapek čokoládové stévie Zdravý den
- 40 g oreo sušenek
Předehřejeme si troubu na 180°. Sušenky rozdělíme a setřeme krém do misky, ve které si budeme připravovat krém. Sušenky si dáme stranou. Když je máme všechny rozdělené, rozdrtíme sušenky tak, aby z nich byly drobečky bez velkých kusů. 100 g banánu rozmačkáme vidličkou na kašičku a promícháme se sušenkovou drtí. Směs rozprostřeme na dno menší dortové formy vyložené pečícím papírem. Předpečeme si korpus 10 min v troubě.
Mezitím si připravíme krém. Všechny ingredience včetně vnitřku sušenek a kromě celých oreo sušenek dáme do mixéru a umixujeme na hladký krém. Celé sušenky rozlámeme na menší kousky a vmícháme je do krému.
Krém nalijeme na předpečený korpus a pečeme dalších 60-70 minut. Po upečení necháme dort vychladnout při pokojové teplotě a následně vychladit v lednici.
Pak už můžete krájet a pochutnávat si 😛