Tento dezert miluji už od dětství. Svěží a prostě božácký! Od původního receptu nahradíme cukr erythritolem a také proteinem, který nám ho též dosladí a také přidá bílkoviny. Druhá úprava spočívá v porci mléka, kterou z části nahradíme vodou a na chuti to nepoznáme. Tak pojďme do toho, ať nám ještě dneska stihne ztuhnout!
Ingredience (na 2 porce)
balíček vanilkového pudinku (35 g)
15 g vanilkového proteinu
20 g erythritolu
150 ml mléka (např. mandlového)
150 ml vody
Na dozdobení:
ovoce
piškoty (recept na domácí v receptu na TIRAMISU)
Smícháme pudink, protein, erythritol a vodu. Pořádně promícháme, abychom neměli ve směsi hrudky. Mléko přivedeme k varu. Poté plamen ztlumíme a vlijeme směs pudinku. Mícháme do zhoustnutí (musí být opravdu hodně hustý) a vlijeme na dno připravené formy. Naskládáme piškoty, ovoce a granolu a přelijeme další vrstvou. Necháme vychladit a dáme na pár hodin do lednice. Na závěr opatrně vyklopíme.
TIP: Pokud nemáte vhodnou formu, nebojte se použít dezertové skleničky anebo klasické misky. Postup bude pak úplně stejný a můžete si amaron vychutnat přímo z misky anebo jej můžete zkusit vyklopit i tak 🙂 A pokud si chcete s dezertem více vyhrát, můžete nakombinovat s čokoládovým pudinkem a udělat tak zebří strukturu!
Nutriční hodnoty – na 2 porce (bez ovoce, piškotů a granoly) | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
257 | 24 | 32 | 3 |