Lehká buchta s jablky

Jablečná sezóna opět začíná a jelikož právě jablíčka jsou jedna z mých nejoblíbenějších ingrediencí, tak jsem se hned, když nám začali padat naše domácí ze stromu, musela pustit do pečení. Vznikla z toho tato lehká úplně akorát sladká a příjemně svěží buchta s jablky a nádechem kokosu. Recept je úplně jednoduchý a jen z pár ingrediencí!

lehka-buchta-s-jablky

Ingredience na 1 buchtu

Na těsto:

Jablečná vrstva:

  • 250-300 g očištěných jablek

  • 10 g kokosového cukru

  • 3 g mleté skořice

  • 5 g kokosového oleje

  • šťáva z 1/2-1 citronu (cca 25 ml)

Předehřejte si troubu na 180°C. V misce smíchejte všechny suché ingredience na těsto a do nich postupně vmíchejte všechny mokré. Vše pořádně promíchejte a těsto vlijte do menší buchtové formy (cca 20x25 cm) vyložené pečícím papírem a dejte na 5 minut do předehřáté trouby.

Během těchto 5 minut si smíchejte na kostičky nakrájená jablka s cukrem, šťávou, kokosovým olejem a skořicí.

Po 5 minutách buchtu vytáhněte z trouby a rozprostřete na ni jablečnou směs. Takto ji dejte zpět do trouby péct na 180°C dalších cca 25 minut.

Dobrou chuť!

Nutriční hodnoty – na 1 kousek (1/12 buchty)

Energetická hodnota kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

121

3,6

19,1

3

O autorovi

    Eliška Lossmannová

    https://www.instagram.com/_with.ella/


    >