Jablečná sezóna opět začíná a jelikož právě jablíčka jsou jedna z mých nejoblíbenějších ingrediencí, tak jsem se hned, když nám začali padat naše domácí ze stromu, musela pustit do pečení. Vznikla z toho tato lehká úplně akorát sladká a příjemně svěží buchta s jablky a nádechem kokosu. Recept je úplně jednoduchý a jen z pár ingrediencí!
Ingredience na 1 buchtu
Na těsto:
100 g jemných ovesných vloček
100 g pohankové mouky
40 g kokosové mouky
20 g maca prášku
35 g agáve (nebo jiného) sirupu
200 ml mandlového mléka
250 ml vody (mandlového mléka)
1 čl prášku do pečiva
špetka jedlé sody
1 pl šťávy z citronu
Jablečná vrstva:
250-300 g očištěných jablek
10 g kokosového cukru
3 g mleté skořice
5 g kokosového oleje
šťáva z 1/2-1 citronu (cca 25 ml)
Předehřejte si troubu na 180°C. V misce smíchejte všechny suché ingredience na těsto a do nich postupně vmíchejte všechny mokré. Vše pořádně promíchejte a těsto vlijte do menší buchtové formy (cca 20x25 cm) vyložené pečícím papírem a dejte na 5 minut do předehřáté trouby.
Během těchto 5 minut si smíchejte na kostičky nakrájená jablka s cukrem, šťávou, kokosovým olejem a skořicí.
Po 5 minutách buchtu vytáhněte z trouby a rozprostřete na ni jablečnou směs. Takto ji dejte zpět do trouby péct na 180°C dalších cca 25 minut.
Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty – na 1 kousek (1/12 buchty) | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
121 | 3,6 | 19,1 | 3 |