Malinovo-kokosový koláček

Původně to byla taková rychlovka na snídani pro mě a rodinu Blažčíků, ale tak mi to chutnalo, že jsem se to rozhodla narychlo zdokumentovat a podělit se o tento jednoduchý, ale výborný receptík i s Vámi 🙂

malinovo-kokosovy-kolacek-vegan

Ingredience na jednu menší chlebovou formičku

  • 125 g bezlepkové mouky

  • 200 g mandlí Zdravý den

  • 6 pl rozpuštěného kokosového oleje

  • 4 pl erythritolu Nutrisslim

  • 3 pl čekankového sirupu

  • 2 pl chia semínek

  • 6 pl vody

  • 1 balení malin

  • 2 čl extraktu z vanilky

  • cca 3 pl strouhaného kokosu smíchaného s 1 pl čekankového sirupu na posypání

Na krém

Nejprve si rozehřejte troubu na 180 stupňů. Smíchejte chia semínka s vodou a nechte je min. 10 minut nasáknout.

Smíchejte mouku, mandle, sirup, olej, erythritol a vanilku ve výkonném mixéru a mixujte, dokud se vše nespojí. Možná bude potřeba přidat trochu vody nebo rostlinného mléka, aby šla směs lépe umixovat.

Když vám chia “nabobtnají” přidejte je k již vzniklé směsi a znovu mixujte.

Potom hmotu opatrně přendejte do formy vystlané pečícím papírem (trochu hůř se s ní pracuje, je taková lepivější :)).

Nakonec do těsta opatrně zatlačte maliny a posypejte “drobenkou” z kokosu, který jste si předem smíchali s čekankovým sirupem.

Pak už jen dejte do předehřáté trouby a pečte 30 minut. Hotovost zkoušejte špejlí. Ingredience na krém jen umixujte dohromady a podávejte s vychladlým koláčem.

O autorovi

Dominka Schutová

Dominika se osobně věnuje fitness jako koníčku poslední 2 roky a ráda se v oblasti sportovní výživy a tréninku stále vzdělává. Poskytuje online poradenství v rámci stravování a sestavování tréninkových plánů v týmu Strong Beauty. Miluje zdravý životní styl, cvičení, pestrou a vyváženou stravu, ráda navštěvuje i restaurace s rodinou a přáteli. Zakládá si na předkládání kvalitních a zkušenostmi ověřených informací, šíření motivace a pozitivního myšlení . Je certifikovaným instruktorem fitness a H.E.A.T. PROGRAMU.


>