Původně to byla taková rychlovka na snídani pro mě a rodinu Blažčíků, ale tak mi to chutnalo, že jsem se to rozhodla narychlo zdokumentovat a podělit se o tento jednoduchý, ale výborný receptík i s Vámi 🙂
Ingredience na jednu menší chlebovou formičku
125 g bezlepkové mouky
200 g mandlí Zdravý den
6 pl rozpuštěného kokosového oleje
3 pl čekankového sirupu
2 pl chia semínek
6 pl vody
1 balení malin
2 čl extraktu z vanilky
cca 3 pl strouhaného kokosu smíchaného s 1 pl čekankového sirupu na posypání
Na krém
balení hedvábného tofu Mori-nu pevného
150 g mražené lesní směsi
Nejprve si rozehřejte troubu na 180 stupňů. Smíchejte chia semínka s vodou a nechte je min. 10 minut nasáknout.
Smíchejte mouku, mandle, sirup, olej, erythritol a vanilku ve výkonném mixéru a mixujte, dokud se vše nespojí. Možná bude potřeba přidat trochu vody nebo rostlinného mléka, aby šla směs lépe umixovat.
Když vám chia “nabobtnají” přidejte je k již vzniklé směsi a znovu mixujte.
Potom hmotu opatrně přendejte do formy vystlané pečícím papírem (trochu hůř se s ní pracuje, je taková lepivější :)).
Nakonec do těsta opatrně zatlačte maliny a posypejte “drobenkou” z kokosu, který jste si předem smíchali s čekankovým sirupem.
Pak už jen dejte do předehřáté trouby a pečte 30 minut. Hotovost zkoušejte špejlí. Ingredience na krém jen umixujte dohromady a podávejte s vychladlým koláčem.