Včera mi poštou přišlo nové číslo časopisu fitness. Jsem jeho věrnou čtenářkou a odběratelkou. Měla jsem velkou radost a hned jsem v něm začala listovat. V rubrice "Svět koktejlů" je tento měsíc recept na proteinový koktejl s příchutí perníků. To mě zaujalo a jelikož mi zrovna ten den přišla i zásilka s novými proteiny, tak jsem vzala mixér a hned ho šla vyzkoušet! Samozřejmě recepty vždy modifikuji a zaměňuji ingredience v popisu rostlinnými alternativami. Byla to výborná svačinka! Doporučuji vyzkoušet.
Rýžový protein pomáhá urychlit regeneraci svalů.
Hřebíček a skořice jsou bohaté na mangan, minerál, který napomáhá regulaci hladiny krevního cukru a metabolizaci tuků i sacharidů.
Melasa umožňuje doplnění glykogenu a draslíku, které ztrácíme během tréninku.
Porce 1, příprava 3 minuty
- 1/2 odměrky vanilkového rýžového proteinu
- 1/2 odměrky čokoládového rýžového proteinu
- 1/2 šálku vanilkového jogurtu Provamel (nebo bílý + 1/4čl vanilky)
- 1/2 šálku vanilkového mléka – ovesné nebo rýžové (nebo natural + 1/4člvanilky)
- 1/2 čl mleté skořice
- 1/2 čl mletého zázvoru
- 1/4 čl mletého hřebíčku
- 1 čl melasy (2 PL pokud jste použili neslazený jogurt a mléko)
- 6 kostek ledu
Všechny ingredience dejte do mixéru, dobře rozmixujte a vychutnávejte! Neměla jsem doma mletý hřebíček, tak jsem použila dvě malé hlavičky v celku a mixovala o trochu déle a bylo to ok.
Nutriční hodnoty – 1 porce* | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota Kj / Kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
813 / 194 | 24,6 | 17,3 | 4,1 |
*Uvedené nutriční hodnoty platí při použití bílého sojového jogurtu a ovesného mléka natural.