Nyní ve finální předsoutěžní přípravce je mým udělem často doma vařit na dvakrát. Můj manžel má sice rád rýži se zeleninou, tofu a seitan, ale 2x denně by to asi neprošlo. Tenhle úděl teď musím snášet sama. No co ale tak uvařit, aby to bylo rychlé, bez starostí a přitom jsem potěšila drahého dobrým oběděm? Jak jinak než naházet všechno do jednoho hrnce, jít psát mezitím článek a za půl hodinky servírovit skvostý a voňavý, zdravý a výživný oběd. A nechat si lichotit, jak skvělá jsem manželka a kuchařka 😉
Červená čočka je výborná v tom, že byť je to luštěnina, nemusí se předem máčet a uvařená je jedna dvě. I pokud čočku jinak moc nemusíte, tahle voňavá exotická specialitka vás zaručeně dostane! Taky bych si dala 🙂
Porce 3, příprava 5 minut, vaření 30 minut
- 250g loupané červené čočky
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 PL indického kari
- 1 čl sladké papriky
- 1/3 čl cayenského pepře
- 1 PL soli
- 1 bílá paprika
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 1/2 pórku
- 1 velké rajče(nebo jiná sezóní zelenina, kterou máte zrovna doma celkem cca 500-600g)
Do velkého hrnce či pánve nakrájíme zeleninu, a přidáme všechny suroviny. Zamícháme a necháme na mírném plameni pod poklicí povařit cca 30 minut. V případě potřeby podlijeme vodou.
V druhém hrnci nebo rýžovaru uvaříme rýži.
Když je čočka i zelenina měkká máme hotovo! Případně dosolíme, nebo mírně dochutíme sojovkou a podáváme společně s rýží.
Konečně jsem se dokopala zkusit vařit s kokosovým mlékem.. bylo to super dobrý, díky! 🙂
No to byla teda super rychlost 🙂 Kokosové mléko je podle mě malý gastronomický zázrak! Jsem ráda, že chutnalo.
Chtěla jsem se zeptat, zda kupujeze okosové mléko ve dzravé výživě, anebo normálně v obchodě, protože jinak je tam strašně moc Eček..?
Kokosové mléko kupuji od Alnatury (Dm drogerie nebo Globus). 100% přírodní.
Nemohla jsem se nabažit, jak to bylo dobré ! Díky za skvělý recept 🙂
Výborne, veľmi mi chutilo:-)