Hranolky nebývají obvykle spojované se zdravým jídlem. Tyhle jsou však ze sladkých brambor, které jsou ceněné především pro vysoký obsah karotenu a kvalitní sacharidy. Především jsou však pečené v troubě bez tuku, takže se do nich můžete pustit s chutí a bez výčitek. V kombinaci s křupavým seitanem a orientem ovoněnou zeleninou vytvářejí gurmánský zážitek. A přitom tohle jídlo uvaříte během chvíle, snadno a rychle.
Porce 4, příprava 10 minut, vaření 20 minut
- 1 velká sladká brambora
- 1 balení seitanu speciál
- 800g zeleniny (kukuřice, fazolky, hrášek, květák, mrkvičky, lusky)
- 1 čl kari koření
- 1/2 čl skořice
- 1/4 čl chilli
- sůl
- bílý sojový jogurt k podávání
Roztopíme troubu na 180 stupňů a připravíme si plech vyložený pečícím papírem. Bramboru oloupeme a nakrájíme na hranolky. Rozložíme na polovinu plechu, posolíme. Seitan pokrájíme na kousky a přidáme k hranolkám na plech. V předehřáté troubě pečeme do změknutí a zezlatovění hranolek a dokud není seitan křupavý. V průběhu občas promícháme. Pokud by se nám zdál seitan moc vysušený, než změknou hranolky, pokropíme ho troškou vody.
Zatímco se dobrota v troubě peče a provoňuje dům, připravíme si zeleninu, kterou podusíme s trochou vody a kořením doměkka. Vše podáváme společně na talíř, dozdobené bílým jogurem.
Nutriční hodnoty – 1 porce | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota Kj / Kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
1072 / 255 | 22,5 | 36,5 | 3,2 |
ty jíš bílý jogurt??
Bílý sojový jogurt? 🙂 Na tom snad neni neveganskýho.
ja myslel, ze je to tatarka.
Je to sojový jogurt, jak je uvedeno v ingrediencích 🙂
Tak tohle byla naprostá lahůdka! Jen jsem vyměnila seitan za uzené tofu jen na sucho opečené na pánvi a bylo to super. Trochu jsem se bála toho batátu, ale překvapila mě ta skvělá chuť 🙂 doporučuji