Sytá večeře s minimem tuku nabytá bílkovinami 😉
cca 10 palačinek, příprava 40 minut
Náplň
- 1 balíček mraženého listového špenátu
- 1/2 balení hedvábného měkkého tofu
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 PL zeleninového koření
- 4 vrchovaté lžíce lahůdkového droždí
Palačinky
- 700ml neslazeného sojového mléka
- 150g seitanové mouky
- 150g pšeničné celozrnné mouky
- 1/2 čl soli
- slunečnicový olej
Ve velké míse smícháme všechny ingredience na těsto a necháme odležet. Mezitím si v pánvi v troše vody podusíme nasekanou cibuli doměkka. Přidáme zeleninové koření, špenát a necháme pod pokličkou rozmrznout a odpařit přebytečnou vodu. Následně přidáme česnek a ještě minutu dusíme. Tofu rozmixujeme dohladka s lahůdkovým droždím. Špenát sundáme z plamenu a vmícháme tofu.
Připravíme si pánev na palačinky, kterou lehce potřeme olejem a rozehřejeme. Naběračkou naléváme těsto a smažíme z obou stran. Před každou novou palačinkou pánev potřeme olejem. Palačinky podáváme naplněné teplým špenátem.
Dobrou chuť! 🙂
Chcela by som skúsit tento recept 🙂 Prosim ta aka je to seitanová múka na tie palacinky? to je pšeničný lepok na výrobu seitanu?
Ano, přesně tak 😉
Ahoj, kolik je jedno balení špenátu? Dá se použít i čerstvý? Koupila sem si 80 g a nevim jestli to neni k celý cibuli a třem česnekům málo… aby z toho nebyla cibule s trochou špenátu 😀
Ahoj Katy, špenátová náplň do palačinek podle tvého receptu je úžasná. Špenát si dělám často, ale lahůdkovým droždím jsem dochucovala-zahušťovala prvně. Lahůdkové droždí je boží. Děkuji za skvělý recept.