Polenta zapečená se zeleninou a vege – sýrem

Jednoduché a dobré letní jídlo. Nicméně veganské „sýry“ moc nepodporuji, zvlášť ty založené na tuku, ale občas pro obzvláštnění, když dostanete velkou chuť na sýr, proč ne.

3 porce, příprava 40 minut

  • 500g zeleniny dle chuti – brokolice, paprika, mrkev, cibule, houby
  • Polentový knedlík
  • Veganský sýr Vegaline​

Zeleninu nakrájíme na vetší kousky a dáme na 8 minut na páru. Mezi tím si předehřejeme troubu, polentu nakrájíme na kolečka, která přepůlíme. Promícháme polentu se zeleninou a posypeme nastrouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby na 15-20 minut.

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.


>