Seitan dle blažčíkovské receptury prostě nemá chybu. Konečně jsem ho vyladila k dokonalosti. No a v rámci rychlého a výživného oběda jsem ho tentokrát připravila na nudličky se zelenou zeleninou, cizrnou a batáty. Na tak jednoduché jídlo je to překvapivě vynikající oběd. Skvěle Vás zasytí, ale přitom je lehce stravitelný, takže vám umožní projít odpolednem s elánem a energií. Bez klasické únavy po obědě.
Porce 2, příprava 20 minut
- 200g seitanu dle blažčíkovské receptury (jako koření použijeme římský kmín, sladkou papriku a tymián)
- 200g mražených fazolek
- 200g mraženého hrášku
- 150g sterilované cizrny
- 1 velký batát (400g)
- rajský protlak na ozdobu
Batát oloupeme a nakrájíme na půl kolečka. Plech vyložíme pečícím papírem, poklademe na něj batáty, pokropíme vodou, posolíme a dáme do předehřáté trouby na 200 stupňů. Pečeme asi 15-20 minut do změknutí, v polovině pečení plátky otočíme.
Mezitím si podusíme fazolky s hráškem. Když jsou měkké, přidáme cizrnu, na nudličky nakrájený seitan a prohřejeme. Nakonec vmícháme upečené batáty. Rozdělíme na na dvě porce a na talíři dozdobíme rajským protlakem, který krásně doladí chutě.
Nutriční hodnoty – 1 porce | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota Kj / Kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
2058 / 490 | 45 | 73 | 4 |