Salátek z kvašené zeleniny se sezamem

Osvěžující a pikantní, to jsou nejvýraznější vlastnosti tohoto salátků z kvašené zeleniny, který se skvěle hodí právě na zimu jako zdroj vitamínů. Kvašená zelenina podporuje trávení, udržuje zdravou střevní mikroflóru, posiluje krev a imunitu a přivádí do těla mnoho enzymů. To už jsou pádné důvody, proč byste ho měli vyzkoušet. Vynikající je jako příloha k obilným jídlům nebo sushi.

Porce 2, příprava 3 minuty

  • 1 balení Dobrušké zeleniny Pickles​
  • 2 PL sojové omáčky
  • 2 PL rýžového sirupu
  • 2 PL sezamových semínek
  • 1 PL tahini

Sojovku, rýžový sirup a tahini rozmícháme v mističce a přidáme společně se sezamem k pickles. Důkladně promícháme a podáváme vychlazené.

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.


>