Rajská skoro jako od maminky. Tady se ale vyhneme zbytečnému tuku a kaloriím navíc. I tak bude dělaná s láskou a chutnat prostě božsky. Tak božsky, že i vaše maminka ji bude chtít ochutnat.
Na omáčku
půlka cibule
5 g oleje
200 g rajčat z plechovky
3x bobkové listy
7 kuliček nového koření
pepř
3x hřebíček
sladidlo (stévie)
150 ml zeleninového vývaru
Na plněnou papriku
1 porce seitanu by katty
1 paprika
Příloha
200 g slim pasty penne
Cibulku dozlatova opražíme na oleji. Přidáme rajčata a koření (doporučuji použít uzaviratelné vajíčko na koření). Promícháme a přidáme vývar. Papriku omyjeme, vydlabeme a vložíme seitan. Takto naplněnou papriku vložíme do připravované omáčky a vše společně na mírném plameni povaříme 20 minut. Poté papriku vložíme na dalších 10 minut do trouby. Odstraníme vajíčko s kořením, omáčku rozmixujeme a dochutíme sladidlem. Servírujeme se slim pastou penne.
TIP: Zkuste do seitanu přidat nasekanou bazalku a sušená rajčata. Rajčatovou omáčku to dokonale podtrhne!
Nutriční hodnoty – 1 porce s 200 g těstovin | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota kJ / kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
1343 / 321 | 29 | 35 | 7 |