Pohankové marokánky bez cukru

Určitě mi dáte za pravdu, že marokánky patří k jednomu z nejvíce typicky vánočnímu cukroví. Většinou se ale používá kandované ovoce, marokánky se obalí v čokoládě a dovnitř se přidává až moc cukru. Myslím, že je to naprosto zbytečné. My kandované ovoce vyměníme za to sušené a marokánka bude příjemně sladká a vychucená.

pohankove-marokanky-bez-cukru

Ingredience na 10 marokánek

  • 100 ml rostlinného mléka
  • lžička oleje
  • 25 g pohankové mouky
  • 25 g erythritolu
  • 25 g rozinek
  • 25 g goji
  • 30 g lískových ořechů
  • 15 g strouhaného kokosu
  • 15 g kešu másla

pohankove-marokanky-bez-cukru-erythritol-liskoveorisky-rozinky

Rostlinné mléko s olejem dáme do hrnce a na mírném plameni začneme vařit. Když je mléko teplé, přidáme pohankovou mouku a erythritol. Po chvíli nám směs začne houstnout a až se začne odlepovat od stěn, přidáme rozinky s goji a nasekané lískové ořechy. Vařečkou pořádně promícháme, odstavíme z plotny. Přidáme kešu máslo a následně kokos. Na plech tvoříme placičky a mokrýma rukama tvarujeme marokánky. Pečeme 30 min na 180°C. Po upečení necháme vychladnout, můžeme pomazat čokoládovou pomazánkou a necháme ztuhnout v lednici.

Tip: Pokud dáváte přednost například sušeným meruňkám nebo například švestkám, určitě můžete ovoce obměnit.

pohankove-marokanky-bez-cukru-detail

Nutriční hodnoty – na 1 marokánku (bez čokolády)

Energetická hodnota (kcal)

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

68

1,5

5,3

3,7

O autorovi

    Amálie Foltýnová

    Amy byla od malička vedena ke sportu a pohybu a časem si našla vášeň také ke zdravé stravě. Samozřejmě nic nebylo ze dne na den. Ke správně vybalancovanému zdravému stylu vedla dlouhá cesta, ale teď je nedílnou součástí jejího života. Krom fitka nebo domácího posilování miluje jógu, dlouhé procházky a péči o tělo jak fyzicky, tak psychicky. A co má úplně nejraději? Plný talíř barev vyvážené stravy a spokojeného bříška k tomu!


    >