Drožďová polévka s pórkem a rýžovými vločkami

Tahle jednoduchá polévka vás překvapí výraznou a lahodnou chutí. Je plná zeleniny, takže i vitamínů a minerálů, rýžové vločky díky vláknině podpoří správné fungování střev a lahůdkové droždí je bohaté na bílkoviny a vitaminy skupiny B. Krásně zahřeje a zasytí jako předkrm před obědem. Zároveň má však velice skromný obsah kalorií.

6 porcí, příprava a vaření 20 minut

  • 1/2 pórku
  • 1 mrkev
  • 2/3 hrnku mraženého hrášku
  • 1 litr vody
  • 2 PL zeleninového koření
  • 2 PL sojové omáčky
  • 1/2 hrnku rýžových vloček
  • 1/2 hrnku lahůdkového droždí
  • sůl​

Do hrnce nalijeme vodu ve které rozmícháme zeleninové koření. Přidáme mrkev na nakrájený pórek, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Ke konci vaření přidáme hrášek, lahůdkové droždí a vločky a vaříme ještě 5 minut. Dochutíme sojovou omáčkou případně i solí a máme hotovo.

Nutriční hodnoty – 100 g

Energetická hodnota Kj / Kcal

Bílkoviny (g) 

Sacharidy (g)

Tuky (g)

173 / 41

3

7

0

O autorovi

Kateřina Blažčíková

Katy se stravuje rostlinnou stravou od roku 2012 a rozhodla se tak ze zdravotních i etických důvodů. Zdravá strava a sport jsou od 16 let jejím velkým koníčkem. Nejvíce propadla fitness a vzhlédla se v osvalené atletické ženské postavě. Byla pro ni tedy výzva zjistit, zda bude možné na rostlinné stravě budovat svalovou hmotu a závodit v kategorii bikini fitness. Podařilo se jí to díky vzdělání a tvrdé dřině a nyní předává svoje zkušenost a znalosti dál formou on-line koučinku, ale také články, youtube videi a příspěvky na sociálních sítích.


>