Tahle jednoduchá polévka vás překvapí výraznou a lahodnou chutí. Je plná zeleniny, takže i vitamínů a minerálů, rýžové vločky díky vláknině podpoří správné fungování střev a lahůdkové droždí je bohaté na bílkoviny a vitaminy skupiny B. Krásně zahřeje a zasytí jako předkrm před obědem. Zároveň má však velice skromný obsah kalorií.
6 porcí, příprava a vaření 20 minut
- 1/2 pórku
- 1 mrkev
- 2/3 hrnku mraženého hrášku
- 1 litr vody
- 2 PL zeleninového koření
- 2 PL sojové omáčky
- 1/2 hrnku rýžových vloček
- 1/2 hrnku lahůdkového droždí
- sůl
Do hrnce nalijeme vodu ve které rozmícháme zeleninové koření. Přidáme mrkev na nakrájený pórek, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Ke konci vaření přidáme hrášek, lahůdkové droždí a vločky a vaříme ještě 5 minut. Dochutíme sojovou omáčkou případně i solí a máme hotovo.
Nutriční hodnoty – 100 g | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota Kj / Kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
173 / 41 | 3 | 7 | 0 |