Cizrna je bohatá na vlákninu, zdravé sacharidy, minerály a bílkoviny. Pokud jste jí nepřišli moc na chuť nebo znáte jen indickou pomazánku hummus a nevíte, jak ji v kuchyni využít, mám tu pro vás skvělou inspiraci!
Já mám velmi ráda sladké a taky čokoládu. Ale kdybych jí jedla každý den, moc dohromady by to se snahou o pěknou figuru nešlo 🙂 A tak jsem si našla způsoby, jak si mlsat a přitom jíst vyváženou zdravou stravu. Tahle sladká pomazánka je jedním z nich 😉 A myslím, že až ji vyzkoušíte, pochopíte, o čem je řeč.
Báječně se hodí na pufírované chlebíčky nebo k měsíčkům jablka. I vašim dětem rozhodně zachutná a vůbec nemusíte prozrazovat, z čeho je 🙂 Nikdo to totiž nepozná a jen si budou mlaskat.
1-2 porce, příprava 5 minut
- 100g cizrny z plechovky nebo uvařené (dle mého je nejlepší Bonduelle)
- 1 odměrka rýžového čokoládového proteinu Growing naturals
- 50 ml vody (nebo rostlinného mléka)
- 1 lžíce javorového sirupu (nebo čokoládového ZERO sirupu Myprotein nebo čokoládová stévie Zdravýden)
- 2 kostičky hořké čokolády (já používám Villars slazenou stévií)
Pokud máme cizrnu z plechovky, důkladně jí propláchneme. Dáme všechny ingredience kromě čokolády do hlubší misky a rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém. Čokoládu nastrouháme nebo nasekáme nahrubo a vmícháme do pomazánky. Natřeme na rýžové chlebíčky nebo podáváme s měsíčky jablka. Dobrou chuť 😉
Zajímavá je také na ovocných rýžových chlebíčcích!
Nutriční hodnoty – 1 porce (celé množství) | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota Kj / Kcal | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
651 / 343 | 32 | 36 | 6 |
Prosim a cim mohu nahradit ten protein, kdyz ho nemam a nechci kupovat??