Podzimní počasí si dává načas, ale u mě už je podzimní nálada v plném proudu, hlavně co se dýní týče. A ani dnešní recept tomu nebude výjimkou!
Tentokrát na tyhle měkounké, super dobré cookies, které jsou jen z pár ingrediencí, ale opravdu výborné a skvěle se hodí na svačinu, nebo jen tak k mlsání.
Ingredience na 13 cookiesek
150 g hladké špaldové mouky
30 g kokosového cukru + 3 g na posypání
30 g vegan hazelnut protein ale můžete zkusit použít i jiný, třeba vanilkový, čokoládový...
1 čl sušeného zázvoru
130 g dýňového pyré z dýně Hokkaido
20 g kokosového oleje
220 ml mandlového mléka
½ čl prášku do pečiva
špetka sody
V misce jsem smíchala mouku s proteinem, zázvorem, přidala prášek do pečiva, sodu a cukr. Ve druhé nádobě jsem rozmíchala pyré, olej, máslo a mléko. Tekutou směs jsem pořádně vmíchala do sypké. Ze vzniklého hladkého těsta jsem vytvořila 13 cookiesek. Pekla jsem na plechu vyloženým pečícím papírem asi 15 min při 180°C.
Dobrou chuť!
Nutriční hodnoty – na 1 cookies | |||
---|---|---|---|
Energetická hodnota (kcal) | Bílkoviny (g) | Sacharidy (g) | Tuky (g) |
97 | 3,6 | 12,6 | 3,6 |